Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Binotto zag banden Verstappen bezwijken onder de Ferrari-druk: "Daar hoopten we op"

Ferrari stond op het punt om een 1-2 te scoren tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, want Max Verstappen kon ze geen partij bieden. Teambaas Mattia Binotto zag hoe het strijdplan van zijn team zijn vruchten afwierp.

Verstappen Leclerc Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen was de poleman in Oostenrijk, maar wist zijn eerste startplek niet om te zetten in een overwinning. Het was Ferrari dat met Charles Leclerc de race won, terwijl Carlos Sainz kort voor het einde uitviel. De Spanjaard leek op weg te zijn naar de tweede plek, want hij was aanzienlijk sneller dan de worstelende Verstappen.

Mattia Binotto, teambaas van de Italianen, was na afloop van de Grand Prix blij met de overwinning. "Ik ben absoluut heel blij, want we hebben nu twee races op een rij gewonnen. In Silverstone en hier in Oostenrijk, thuisraces van Red Bull", glundert hij voor de camera van Sky Sports.

"Het was belangrijk om ons te herstellen en terug te slaan na een paar races zonder zege. De potentie was er, maar we wonnen toen niet. Ik ben blij met de zege, maar natuurlijk wel een beetje teleurgesteld over de problemen bij Sainz. Het had namelijk een nog betere zondag kunnen zijn."

Ferrari voerde de druk op Verstappen op

Gevraagd naar de problemen van Verstappen en waarom Ferrari zo veel beter met de banden omsprong, vertelt Binotto over het strijdplan van de Italianen. Ze wilden er namelijk voor zorgen dat de Red Bull-coureur snel door zijn banden heen ging door hem onder druk te zetten. Dat lukte.

"Het is lastig om te oordelen wat de anderen doen. We hebben in ieder geval na de sprintrace naar alle data gekeken, waarna we de juiste balans hebben gezocht voor de banden tijdens de race op zondag, om ze zo beter te kunnen managen."

Dat lukte, terwijl Verstappen dat niet voor elkaar kreeg, zag Binotto. Hij prijst zijn coureurs. "Ze hebben het fantastisch gedaan. Allebei hebben ze het heel goed gedaan. Ze hebben de druk op Max Verstappen opgevoerd. Dat was het verschil met de sprintrace op zondag. We besloten dat dat het beste was, Max onder druk zetten, zodat hij sneller zou gaan en zijn banden zouden slijten."

"Een geweldige aanpak van ons en een fantastische race van Charles en Carlos, die de druk op Red Bull opvoerden. Daar hoopten we op", aldus Binotto.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen