Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Bizar defect kost Nico Hulkenberg WK-punten

Voor de zomerstop was Nico Hulkenberg goed op dreef en scoorde hij regelmatig punten, maar na de zomerstop lukte het Hulkenberg slechts één keer om punten te scoren. In Japan was Hulkenberg er dichtbij en leek hij op punten af te stevenen, totdat een defect aan zijn achtervleugel roet in het eten gooide.

Nico Hulkenberg ging voor een alternatieve strategie in Japan en reed lang door op zijn soft banden. Hij wisselde die pas laat in de wedstrijd voor supersoft banden en kwam de pitstraat uit als twaalfde, met zicht op de punten.

Die waren er waarschijnlijk ook wel gekomen, aangezien Hulkenberg op een verse set supersoft banden kon gaan aanvallen. Maar voordat de Nederlands sprekende Duitser zijn eerste aanval had ingezet ging het al mis.

"Mijn DRS blijft open staan!", zei Hulkenberg over de boordradio. De Duitser verloor direct veel tijd en moest een pitstop maken. Het euvel bleek echter niet op te lossen en dus moest Hulkenberg opgeven.

"Dit is echt heel erg frustrerend", blikt Hulkenberg na afloop terug op de wedstrijd. "We konden een mooie puntenfinish halen, maar een defect aan de achtervleugel verhinderde dat. Een klein metalen element bij het DRS-systeem brak en daardoor bleef mijn achtervleugel open staan", legt Hulkenberg uit.

De snelheid van zijn Renault stemde Hulkenberg echter wel tevreden. "Ik weet zeker dat we ons terug kunnen vechten dit seizoen. De snelheid was goed en er komen nog vier wedstrijden aan waarin we punten kunnen scoren", blijft Hulkenberg optimistisch.

Vanaf de volgende Grand Prix hoeft Hulkenberg waarschijnlijk niet meer in zijn eentje de punten binnen te harken voor Renault. Carlos Sainz zal dan de plek van Jolyon Palmer overnemen, om alvast te wennen aan volgend seizoen.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull