Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Bizarre taferelen in IndyCar, McLaren anderhalve maand na dato alsnog winnaar

Een bizar bericht uit de Verenigde Staten. Daar is IndyCar team van Penske keihard gestraft voor een overtreding begaan tijdens de race in St. Petersburg. Zeer opmerkelijk, want die race werd begin maart verreden.

The start Firestone Grand Prix of St Petersburg By James Black Large Image Without Watermark m98353
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IndyCar / Penske

De IndyCar komt daar nu, ruim anderhalve maand na de race in St. Petersburg, mee naar buiten. Team Penske wordt zeer zwaar gestraft voor een illegaal systeem in alle drie de auto's. Zowel Josef Newgarden als Scott McLaughlin worden gediskwalificeerd en Will Power krijgt tien punten in mindering in het kampioenschap.

De reden voor de straf is een overtreding met betrekking tot de 'Push to Pass'. Met dit systeem kunnen IndyCar-auto's extra vermogen gebruiken om zo een inhaalactie in te zetten. In de Amerikaanse raceklasse mag je dit niet gebruiken tijdens de start van de wedstrijd of wanneer de race een herstart heeft.

Volgens de organisatie van IndyCar heeft Team Penske bij alle drie de auto's gesjoemeld met de software, waardoor zij het extra vermogen alsnog konden gebruiken bij deze momenten. De afwijking in het systeem kwam aan het licht na grondige controles na afloop van de 'warmup sessies' van afgelopen zondag in Long Beach.

De IndyCar heeft vervolgens de data geanalyseerd en kwam tot de conclusie dat het team tijdens de race in St. Petersburg deze illegale software had gebruikt. Zowel Newgarden als McLaughlin hebben tijdens de race actief gebruikt gemaakt van de 'Push to Pass' en worden dus uit de uitslag gehaald. Power heeft tijdens de race geen gebruik gemaakt van de illegale software, maar krijgt wel een straf omdat dit ook op zijn auto is gevonden.

Voor Newgarden zijn de druiven extra zuur, want de Amerikaan won de race in St. Petersburg. Hij raakt die overwinning nu dus anderhalve maand later kwijt aan McLaren en Pato O'Ward. Penske behoudt wel één podiumplek van deze race, want Power schuift door de diskwalificatie van zijn teamgenoot op naar P2. Colton Herta schuift door naar de derde plek.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco