Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

Bleekemolen: 'Als De Vries dat wél doet, kan dat goed zijn voor zijn F1-toekomst'

Dit weekend zal Nyck de Vries zijn debuut maken in een Formule 1-weekend. De Nederlander mag bij het team van Williams de eerste vrije training rijden in het stoeltje Alexander Albon.

De vries saoedi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-EQ Formula E Team

Williams heeft Nyck de Vries de prachtige kans gegeven om de eerste vrije training in het weekend van de Grand Prix van Spanje te rijden, waardoor we dus niet één, maar twee Nederlanders in actie zullen zien op vrijdag. De Vries liet weten er enorm naar uit te kijken en is Williams dankbaar voor de mogelijkheid.

Ook oud-Formule 1-coureur Michael Bleekemolen is enthousiast over het feit dat de Nederlander in de FW44 van Williams mag rijden. Dat laat hij weten in een één-op-één interview met RacingNews365: "Fantastisch, het is natuurlijk heel mooi dat hij die kans krijgt. Echt ongelofelijk vind ik dat. Eigenlijk bijzonder dat hij daar ineens terecht komt."

Zien we volgend jaar wellicht twee Nederlanders in de Formule 1?

Williams wist tot dusver 3 punten te scoren die allemaal zijn behaald door Alexander Albon. Het seizoen van Nicholas Latifi verloopt daarentegen wat stroever. De Canadees finishte iedere race ergens achter in het veld en ook in de kwalificaties wist hij nog niet verder te komen dan Q1. Sterker nog, in vier van de vijf kwalificaties zette hij de langzaamste tijd neer.

Het contract van Latifi verloopt aan het einde van dit seizoen, waardoor een eventuele vervanging van de Canadees door De Vries geen gekke gedachte is. Volgens Bleekemolen is het echter lastig te oordelen of de kans die Williams De Vries biedt te maken heeft met de slechte prestaties van Latifi, zoals her en der wordt gesuggereerd.

"Dat is moeilijk te zeggen natuurlijk", begint Bleekemolen. "Ik vind het eigenlijk altijd een beetje 'voor de leeuwen gegooid worden', want ineens moet je een uurtje rijden en dat is verschrikkelijk moeilijk met allerlei snelle mensen die gewend zijn aan de auto's. Dan zit je daar als vreemde eend ineens tussen, dat is heel moeilijk."

"Je mag niet verwachten dat hij ineens de toptijden noteert. Daar zullen ze ook niet allemaal naar kijken. Maar als hij dat wel doet, dan is dat een heel mooi teken voor de nabije toekomst."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Toto Wolff moet toegeven: "Verstappen is een klasse apart"