Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen: "Beter kan het tussen de oren bij Verstappen niet zitten"

Max Verstappen wist tot dusver alle races te winnen die hij finishte. Bleekemolen heeft een goed vooruitzicht voor de Nederlander in de Grand Prix van Spanje.

Max Verstappen kan dit weekend in Spanje een hattrick scoren met drie opeenvolgende raceoverwinningen. Michael Bleekemolen heeft er alle vertrouwen in dat de Nederlander een herhaling van 2016 kan verwezenlijken. "Om te beginnen is Max natuurlijk in topvorm", vertelt Bleekemolen in gesprek met RacingNews365 . "Beter kan het tussen de oren niet zitten. Hij komt op het circuit waar hij zijn eerste Grand Prix gewonnen heeft. Dus dat is één-en-één en gaat vast goed komen." Niet alleen Verstappen is in topvorm, maar ook Red Bull heeft zich verbeterd vergeleken met het begin van het seizoen. Zowel op betrouwbaarheid als op snelheid. "We zagen dat Red Bull in de afgelopen paar races wel heel goed is in vergelijking met de concurrentie."

Updates een bedreiging voor Red Bull?

Dat de concurrenten net als Red Bull updates invoeren, schrikt Bleekemolen niet af. Van Mercedes verwacht hij sowieso niet al te veel meer, al waren zijn opmerkingen daarover vóór dit weekend al opgetekend. "Dan kun je die auto wel zo goed mogelijk proberen af te stellen, maar als je er niet komt met de snelheid, dan houdt het natuurlijk een keer op met de huidige auto. Ik heb nooit zoveel vertrouwen in al die updates." "Als je een halve seconde tot een seconde mist omdat de kern van de auto niet goed is, zou je bijna zeggen dat ze beter gewoon een heel nieuw concept kunnen bouwen. Motorisch lijkt het namelijk wél alsof ze redelijk in de buurt zitten." Of Mercedes nog kans maakt op het kampioenschap weet Bleekemolen niet. Maar hij sluit de Duitse renstal niet helemaal uit. "We hebben nog veel races te gaan, dus je weet het niet. Max kan bijvoorbeeld pech krijgen of Ferrari kan problemen krijgen en het niet meer bij kunnen houden."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China