Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen: "Daarmee onderscheidt Verstappen zich als echte regenrijder in F1"

De Formule 1 Grand Prix van Monaco kreeg waar velen, inclusief Max Verstappen, op hoopten: regen. Het maakte niet dat Verstappen zich makkelijk een weg naar voren wist te banen, maar evengoed bevestigde hij volgens Jeroen Bleekemolen zijn status als gekend regencoureur.

Net als ieder ander wist Max Verstappen tijdens die nat gestarte Formule 1 Grand Prix van Monaco niet in te halen. De ene plaats die hij won, won hij door een strategische call van Red Bull, of een strategische blunder van Ferrari, zo u wilt. Het was dus niet zo dat Verstappen als regenrijder indruk wist te maken met spectaculaire manoeuvres, maar autocoureur Jeroen Bleekemolen zag in andere kleine zaken hoe Verstappen evengoed zijn status als top-regenrijder, en misschien wel beste regenrijder, wist te onderstrepen. "Inhalen is gewoon niet mogelijk in Monaco, dus daaraan viel dat inderdaad niet af te lezen", zo begint Bleekemolen in gesprek met RacingNews365 , om vervolgens aan te geven waar hij dat dan wél aan zag. "Dat zag je bijvoorbeeld aan hoe de coureurs weg rijden in de regen. Charles Leclerc en Carlos Sainz deden dat heel voorzichtig en langzaam, terwijl je Max Verstappen met veel wielspin zag weg rijden. In de eerste ronden zag je Verstappen vervolgens ook flink dwars gaan." Waren dat dan juist geen momenten waarop Verstappen de controle dreigde te verliezen? Volgens Bleekemolen is het tegendeel waar. "Door dat te doen zoekt hij juist heel bewust de limieten op in de regen. Waar ligt de grip en waar juist niet?"

Witte lijnen super listig, of valt dat wel mee?

Gevraagd waar een regenrijder zich kan onderscheiden ten opzichte van de rest, komt Bleekemolen eenvoudig uit bij 'talent'. "Dat en een stukje gevoel", aldus Bleekemolen, die dus van mening is dat Verstappen als geen ander over dat gevoel beschikt. Jeroen Bleekemolen won zelf meer dan eens in de straten van Monaco, bijvoorbeeld in de Porsche Supercup, en weet wat de valkuilen zijn op een nat Monaco. Die witte lijnen, bijvoorbeeld, die zijn toch superglad en moet je heel erg voor oppassen? Volgens Bleekemolen kan dat meevallen, al verschilt dat van circuit tot circuit. "Toen ik daar nog reed, lagen er nog zebrapaden op het circuit. Tegenwoordig bedekken ze die. En die lijnen (op stratencircuits, red.) zijn vaak ook gemaakt met wat ruwere verf. Sterker nog, soms bieden die lijnen nog meer grip dan het asfalt zelf", zo besluit Bleekemolen.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje