Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Mexico 2019

Bleekemolen: "GP Mexico verreden op Verstappen-baantje bij uitstek"

De Grand Prix van Mexico viel al tweemaal op rij ten prooi aan Max Verstappen. Dit jaar is de winnaar volgens Michael Bleekemolen veel moeilijker te voorspellen, al zijn de unieke eigenschappen van het circuit volgens hem in het voordeel van de Red Bull-rijder.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

"Het wordt een steeds moeilijker te voorspellen spelletje, moet ik zeggen", begint Michael Bleekemolen na de vraag van RacingNews365, over wie de voormalig F1-coureur tipt als favoriet voor de Grand Prix van Mexico.

"We weten natuurlijk dat Red Bull daar in principe altijd goed ging. Maar de krachten liggen nu allemaal beetje anders. Het verleden heeft in elk geval al uitgewezen dat dit bij uitstek een baantje voor Max is, natuurlijk." Bleekemolen verwijst daarmee naar de hoge ligging van het Autodromo Hermanos Rodriguez boven zeeniveau: daar bevat de lucht minder zuurstof, waardoor de motoren het zwaarder hebben en er minder neerwaartse druk wordt gegenereerd, waardoor auto's over minder grip beschikken.

"Max zou hier daarom zomaar heel goed kunnen gaan, maar natuurlijk is dat ook nog steeds afhankelijk van de techniek", aldus Bleekemolen.

Het feit dat Ferrari de laatste paar Grands Prix meedoet om de overwinning, is volgens de oud-F1-coureur ook veelzeggend. Bleekemolen: "Er wordt van alles gesuggereerd en nagekeken - ik hoor dat ze weer een beetje olie-injectie hebben. Maar het kan werkelijk van alles zijn! Feit is dat Sebastian Vettel er wat harder mee kan, gezien het jonge mannetje Charles Leclerc naast hem. Waarschijnlijk beseft 'ie niet eens dat hij daardoor nu meer gas geeft."

Alles weten over de komende Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Mexico 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Mexico en alle verrichtingen van Max Verstappen.

1 reactie