Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen: "Ik denk dat Red Bull daar verstandig aan doet"

Wat autocoureur Jeroen Bleekemolen betreft is het moment daar voor Red Bull om de focus in zijn geheel te verleggen naar 2024. In zijn ogen moet Red Bull dit seizoen eenvoudig met de huidige RB19 kunnen voltooien.

Afgelopen weekend keek de Formule 1-wereld wederom naar een dominant optreden, zowel van Max Verstappen als van Red Bull. Elk beslissing was raak en Verstappen kon spelen met de concurrentie, hetgeen hij bewees door in de laatste ronde na een extra pitstop nog even voor de snelste raceronde te gaan. Wat Jeroen Bleekemolen betreft is de voorsprong van Red Bull nu zó groot, dat het team de focus in zijn geheel naar de auto van 2024 kan verleggen: "Dat kunnen ze zeker en ik denk dat dat ook verstandig is", zo oppert hij in een interview met RacingNews365. "Dit kampioenschap gaan ze niet meer verliezen. Die voorsprong hebben ze", zo vervolgt hij, om vervolgens een misvatting aan te kaarten. Twee projecten bestaan binnen een team bijna nooit helemaal los naast elkaar, tenzij de reglementen echt volledig op de schop gaan, zoals in 2022 het geval was. "Vergeet niet dat als je aan de auto van volgend jaar werkt, je automatisch ook dingen tegenkomt voor de auto van dit jaar. Je komt daardoor ook op nieuwe ideeën op basis waarvan je misschien toch nog een update kunt uitvinden of bedenken." "Het is een groot voordeel voor Red Bull, want ze lopen voor op de rest, óók op dit vlak", aldus Bleekemolen, die ook had meegekregen dat Lewis Hamilton om diezelfde reden had geopperd dat de FIA misschien een datum in moest voeren waarop teams op hun vroegst aan de ontwikkeling van een nieuwe auto kunnen beginnen. "Hamilton gaf aan dat dit niet eerlijk is, maar Verstappen pareerde dat terecht door te stellen dat zoveel niet eerlijk is in de wereld."

Wat Verstappen laat zien is bizar

Jeroen Bleekemolen

En met de voorsprong die Red Bull heeft, sluit Bleekemolen niet uit dat dat team de sport nog lang kan blijven domineren, zeker als Max Verstappen het zo goed het blijft doen. Bleekemolen blijft onverminderd onder de indruk van de verrichtingen van de Nederlander. "Hij is zó goed bezig momenteel. Als je een halve seconde voor staat in de kwalificatie op de Red Bull Ring, dan kan je dat x2 doen op een andere baan. Dat is niet normaal, dat verschil is echt enorm, zeker tegenwoordig. Want de verschillen zijn nog nooit zo klein geweest, maar toch slaat hij dit soort gaten en rijdt hij 21 seconden weg in een sprintrace. Dat is bizar."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"