Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Mercedes gaat nooit kampioen worden, onmogelijk"

Wat Jeroen Bleekemolen betreft is het klip en klaar dat Mercedes dit jaar geen kampioen wordt. Hamilton zal de achterstand ook niet weten te overbruggen, daarvoor zijn de verschillen in de ogen van de autocoureur echt veel te groot.

Mercedes verkeert in zwaar weer. In het meest gunstige geval zijn ze achter Ferrari en Red Bull het derde team op de grid en dat op gepaste afstand van de twee leidende teams. Het team doet niet mee om de overwinningen en Jeroen Bleekemolen durft 'm wel aan: Mercedes doet ook niet meer mee om de wereldtitel. "Die gaan nooit kampioen worden dit jaar, dat is onmogelijk", zo laat de allround coureur zeer stellig optekenen in gesprek met RacingNews365 . "Dat team ligt te ver achter en hoewel ze dat gat heus wel wat zullen verkleinen, gaan die natuurlijk nooit kampioen worden. Daar zijn ze gewoon te langzaam voor." Gevraagd of Hamilton dan niet dé man is om die problemen te compenseren, geeft Bleekemolen aan dat dat gat naar de kop onmogelijk te overbruggen valt, hoe hoog hij de zevenvoudig wereldkampioen ook inschat.

'Hamilton zal boven zichzelf uit stijgen'

"Nee hoor, daar gaat hij niet in slagen. Natuurlijk zal hij af en toe races rijden die helemaal niet mogelijk zouden moeten zijn met die auto. Maar in de regel komt Mercedes gewoon te veel te kort. Dat maakt dat hij heel ver achter ligt en dat wordt alleen maar meer en meer." Problemen zijn er overduidelijk voor Mercedes, maar problemen zijn er ook voor Red Bull. Althans, de Honda-motor toont zich nog niet de meest betrouwbare krachtbron op de grid, al lijken de meeste problemen zich bij AlphaTauri voor te doen. Is het iets om je zorgen over te maken? Bleekemolen denkt dat dat in het geval van Red Bull wel meevalt. "Ik denk dat ze (Red Bull, red.) nu wel hebben laten zien betrouwbaar te zijn, dat ze de problemen opgelost hebben en dat de snelheid er is. Ik denk dat ze, zeker na die overwinning, nu best positief mogen en kunnen kijken naar hoe het er bij het team van Max Verstappen voor staat."

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"