Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Bleekemolen: "Mick Schumacher is absoluut geen Max Verstappen"

"Ik vind het een fantastisch verhaal." Aan het woord is Michael Bleekemolen als gevraagd wordt wat hij van het aanstaande Formule 1-debuut van Mick Schumacher vindt. Hij plaatst er echter wel een kanttekening bij.

Mick Schumacher
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Mick Schumacher debuteert in 2021 in de Formule 1 en wel namens Haas F1. Voormalig Formule 1-courer Michael Bleekemolen vindt het fantastisch dat zo'n beroemde naam terugkeert op het hoogste autosporttoneel, maar weet niet precies wat hij van hem kan verwachten. Hij is niet op voorhand heel positief.

"Het klinkt misschien raar, maar ik heb er mijn twijfels over", zo legt hij uit in gesprek met RacingNews365. "Hij is absoluut geen Max Verstappen." Bleekemolen concludeert dat na het jarenlang volgen van de carrière van de jonge Duitser. "Misschien zit ik er ernaast, maar ik denk dat hij (op zijn best) een redelijke Bottas kan zijn."

Wat dat betreft acht Bleekemolen het zeker niet verkeerd dat Schumacher in de luwte van Haas F1 debuteert: "Anders zou er ook teveel druk op zijn schouders rusten. Het is voor hem prettiger dat hij eventjes één à twee jaar de kans krijgt om ergens te wennen, waarbij we gaan zien of hij wel of niet door de mand gaat vallen."

"Hij moet natuurlijk zien op te vallen, ook in een langzamere auto", vervolgt Bleekemolen, die iets dergelijks niet onmogelijk acht. "George Russell laat zien dat dat kan. Maar in eerste instantie zal Schumacher natuurlijk zijn teamgenootje Nikita Mazepin moeten verslaan. Dat is altijd van belang. Ik kan echter moeilijk inschatten hoe die twee coureurs zich tot elkaar verhouden."

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend