© Darren

Nieuwsoverzicht

Bleekemolen: 'Nieuw Le Mans-avontuur met Jos Verstappen zou geweldig zijn'

18 aug. 2018 15:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Jeroen Bleekemolen hoeft niet lang over de vraag na te denken. Hij zou als de kans zich aandient zo weer een nieuw Le Mans-avontuur aangaan met Jos Verstappen.

Eerder dit jaar gaf Jos Verstappen te kennen graag nog eens terug te keren naar Le Mans en de vermaarde 24 uurs race, mits hij dat met competitief materiaal kan doen. "Net zoals in 2008", voegde hij er destijds aan toe.

In 2008 deelde hij de Porsche RS Spyder met teameigenaar Peter van Merksteijn en fulltime langeafstandsracer Jeroen Bleekemolen. De jongste telg van de racende familie Bleekemolen zou een kans opnieuw een team te vormen met 'Jos the Boss' niet afslaan:

"Ik zou het geweldig vinden om nog eens samen met Jos de 24 uur van Le Mans te rijden", zo laat Bleekemolen in gesprek met Racingnews365 weten.

Max Verstappen heeft weleens gekscherend geroepen Le Mans alleen te willen doen als dat in één team met zijn vader kan. Het tweetal mag Bleekemolen dus bellen, maar die weet niet of een dergelijk plan überhaupt levensvatbaar is:

"Omdat we dan alle drie als professionele coureurs aangemerkt zullen worden, valt de LMP2 als klasse al af. In dat geval zou je enkel kunnen kijken naar de LMP1-klasse en dat is een lastig verhaal. Maar mocht het zo uitkomen, dan zou ik het prachtig vinden om opnieuw met Jos naar Le Mans te gaan."

Wil jij een F1-race in Nederland? Race naar de website en steun de petitie!

Jeroen Bleekemolen zit echter niet om een stoeltje voor Le Mans verlegen. Vrijwel elk jaar is hij van de partij (de laatste dertien jaar onafgebroken), omdat de teams in hem een betrouwbare, maar bloedsnelle kracht zien die weet hoe hij een auto over de streep moet krijgen.

De kwaliteiten bleven ook bij Racing Team Nederland niet onopgemerkt toen het LMP2-team werd opgericht. Bleekemolen werd in een vroeg stadium gepolst voor een rol binnen dat team, maar moest bedanken:

"Ik had in het eerste jaar mijn Le Mans-programma al rond, dus de timing was niet ideaal. Nu doen ze mee aan het WEC wat weer veel overlap kent mijn huidige raceprogramma dat ik vooral in Amerika afwerk."

"Bovendien hebben ze met Giedo van der Garde en Nyck de Vries nu twee geweldige coureurs aan boord. Volgend jaar zullen we elkaar ongetwijfeld weer treffen in Le Mans, wellicht een goed moment om nog eens bij te kletsen met het team."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen