Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Bleekemolen

Bleekemolen over topfavoriet Verstappen in Hongarije: "Heeft niets met Red Bull te maken"

De grote favoriet voor de zege in Hongarije is volgens Michael Bleekemolen een no-brainer. De Nederlander ziet landgenoot Max Verstappen als eerste over de streep komen, maar legt vooruitblikkend op de race uit dat daarachter een spannende strijd kan ontstaan.

Na tien dominante races voor Red Bull en vooral voor Max Verstappen strijkt het Formule 1-circus neer in Boedapest voor de Grand Prix van Hongarije. Ook hier is de Nederlander aangewezen als topfavoriet, maar met een gewijzigd kwalificatieformat, regen op de radar en een aantal nieuwe teams vlak achter de Bulls is de elfde zege voor de Oostenrijkse renstal nog lang niet zeker.

Vooruitblikkend op het racegeweld in Hongarije sprak RacingNews365 met Michael Bleekemolen. Wat verwacht de Nederlander van zijn landgenoot? En van Red Bull-teamgenoot Sergio Perez? Over laatstgenoemde heeft hij een duidelijk oordeel na een reeks slechte races: dat moet beter. "Het zit allemaal gigantisch tussen zijn oren. Ik vraag me af of hij weer vooraan komt, maar ik denk zelf van niet", zo trapt Bleekemolen het gesprek af.

"De afgelopen races zit hij niet lekker in zijn vel. Hij riep anderhalve maand geleden nog dat hij voor de wereldtitel ging. Nou, hij heeft zich nu al toegelegd dat hij maar voor de tweede plek gaat. Dat is een degradatie in zijn hoofd en dat zal hij moeten accepteren. Maar ja, hij kan Max niet aan. Ik denk ook dat niemand dat kan op dit moment."

Bleekemolen wijst Verstappen dan ook aan als de coureur die, zonder problemen of incidenten in de race, de winnaar zal zijn in Hongarije. "Als er eentje het goed tussen z'n oren heeft op dit moment, dan is het Max. Hij heeft alles zo verschrikkelijk goed en is zo zelfverzekerd. Hij rijdt het hardst van het veld."

McLaren als concurrent

Hoewel Red Bull de grote favoriet is, komen de concurrenten steeds dichterbij. Neem bijvoorbeeld een McLaren, dat schitterde in Groot-Brittannië en tweede (Lando Norris) en vierde (Oscar Piastri) werd op zondag. Bleekemolen hoopt dat ze dit niveau vasthouden. "Ze zullen niet zomaar verder instorten, maar dit heeft ook alles te maken met het totaalplaatje binnen het team."

"Als je in het hoofd kan erkennen wat er gaande is, dan helpt dat. Bij McLaren voelen ze zich ineens een stuk sterker. Dat hoort ook bij het totaalplaatje in het racen: van monteur tot engineer, iedereen zit in een happy flow. Dat geldt het meest voor de rijders natuurlijk. Ik ben een beetje bang dat Aston Martin ondertussen een lastig circuit krijgt met de relatief langzame bochten in Hongarije, maar competitief met McLaren zit er misschien wel in."

"Dat maakt het allemaal spannender, maar vooraan? Daar blijft Max. Of het nou een kort of lang circuit is, hij blijft gewoon de beste. Dat heeft niet met de auto te maken, maar puur wie er het beste rijdt. Daar ben ik van overtuigd. Zet hem maar in een Ferrari en hij wint ook wel", aldus Bleekemolen, die daarna wel zegt dat de hypothetische Ferrari-Max-Zege in Hongarije misschien net iets te snel is. "Maar hij zal er heel snel helemaal bij zitten met het team."

En dat is misschien wel nodig voor de Scuderia, want op de Hungaroring is de kans volgens Bleekemolen klein dat ze meestrijden. "Af en toe staan ze er nog wel ineens bij op de eerste of tweede rij. Dat laat zien dat ze het nog wel kunnen, maar hoe lang er wel niet hectiek is daar... de hele organisatie: management, fouten van rijders, alles bij elkaar."

Red Bull-upgrades

Red Bull heeft een upgradepakket aangekondigd voor de race in Hongarije en de rest van het seizoen. Er wordt veel geroepen over een forse tijdsverbetering, waarmee geruchten gaan dat het team van Verstappen en Perez liefst twee tienden van een seconde sneller is. Bleekemolen legt uit dat men dit simpelweg nog niet kan weten en de teams daarnaast soms wat optimistisch kunnen zijn.

"Ze roepen natuurlijk allemaal dat ze twee tienden hebben gevonden, maar we moeten gewoon afwachten wat ze hebben gedaan. Of het een flap links of rechts is, misschien een upgrade met de ophanging: we weten het nog niet! We zullen het gewoon gaan zien."

"Maar als we de updates van alle teams moeten geloven en wat erover gezegd wordt, dan zouden ze aan het einde van het jaar allemaal seconden sneller gaan. Ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen", aldus de Nederlandse coureur, die rustig afwacht op het weekend: "We gaan het vanzelf zien."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024