Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Bleekemolen: "Racedemente Vettel moet bij ons maar een racecursus volgen"

Dat wat Sebastian Vettel afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Bahrein liet zien, kan voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen niet bekoren. Hij stelt zich hardop de vraag wat we anno 2021 nog aan moeten met de viervoudig kampioen.

Vettel Bahrein
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Dat Sebastian Vettel naast de baan een toffe kerel is met een mooie, nuchtere persoonlijk, dat spreekt Michael Bleekemolen in gesprek met RacingNews365 niet tegen, integendeel. Maar op het moment dat de viervoudig wereldkampioen Formule 1 in de auto stapt, is hij die titel niet meer waardig, zo oordeelt hij.

"Het is wereldkampioen onwaardig. Wat hij allemaal doet!", roept Bleekemolen als het gaat over de botsing tussen Vettel en Esteban Ocon. "Daarvoor maakte hij ook al een foutje toen hij zijn wiel blokkeerde en even rechtdoor ging. Hoe lang houdt hij het daar nog uit? Op dit moment is het een wanvertoning."

Volgens Bleekemolen lijkt het er ernstig op dat Vettel het racen aan het verleren is, dat het tussen de oren niet meer goed zit: "Ik denk dat hij misschien een soort racedementie heeft. Hij is gewoon weg", vervolgt Bleekemolen, die een mogelijke oplossing klaar heeft: "Misschien moet hij maar eens een racecursus komen volgen bij ons", zegt hij met een knipoog.

De raceveteraan merkt op dat de foutjes niet iets van de laatste tijd zijn en dat de oorsprong ervan misschien wel ligt in de verregende Grand Prix van Duitsland in 2018 toen hij een ogenschijnlijk zekere overwinning weggooide door tegen de bandenstapels te glijden. Nu, ruim tweeënhalf jaar later is Lance Stroll hem tijdens de eerste race van het jaar de baas, maar dat hoeft wat Bleekemolen betreft niet steeds te gebeuren.

"Daarin verdient hij nog het voordeel van de twijfel, dat kan een incident zijn omdat het hier en daar wat tegenzit. We zullen het zien, maar als Stroll hem weer om de oren rijdt, wat moet het team dan met hem?", zo vraagt hij zich hardop af. "Misschien is het dan wel klaar", zo kopt hij hem zelf ter afsluiting in.

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull