Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Bleekemolen tipt coureur voor tweede Red Bull, maar waarschuwt: "Ook hij maakt 't verschil niet"

Wie wordt de tweede Red Bull-coureur naast Max Verstappen in 2025? Autocoureur Michael Bleekemolen heeft daar wel een idee over, al voegt hij daar ook direct een waarschuwing aan toe: "Ook hij gaat dat verschil niet maken."

Verstappen win Japan 2024 Perez
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de aanloop naar de Formule 1 Grand Prix van China spreekt RacingNews365 uitgebreid met de nog altijd racende Michael Bleekemolen, afgelopen weekend goed voor een podiumplaats in de Euro NASCAR Series. Het gaat daarbij onder andere over Carlos Sainz die opeens toch wel heel goed presteert, maar vooralsnog zonder zitje zit voor 2025. Bleekemolen is niet ongerust.

"Die komt wel ergens weer terecht, daar ben ik niet bang voor. Die is na de Red Bulls ineens de beste, vreemd dat dat ineens veranderd is, maar zoiets kan ineens omslaan. Die hoeft niet bang te zijn dat hij volgend jaar bij de voedselbank loopt, hoor."

"Hij heeft misschien wel die optie bij Mercedes of bij Red Bull. Het is maar net hoe het loopt en hoe de teammanagers erover denken. Het heeft natuurlijk ook te maken met wat hij vraagt, want ze zijn tegenwoordig ook niet verlegen met de prijzen die ze zelf vragen", aldus Bleekemolen sr.

Beter dan Perez?

Is Red Bull in zijn ogen daadwerkelijk een optie ja, met natuurlijk een hernieuwde samenwerking met Max Verstappen als logisch gevolg?

"Dat zie ik wel voor me, maar het (naast Verstappen rijden, red.) is voor iedereen vreselijk moeilijk. Het zal ook niet zo zijn dat Sainz hem voorbij rijdt. Je neemt het op tegen de wereldkampioen die zo zelfverzekerd is en zoveel kracht, zowel fysiek als mentaal, heeft. Het zal niet lukken om aan hem voorbij te komen."

Gevraagd wat Sainz in de RB21 zou kunnen in vergelijking met Perez nu, geeft Bleekemolen dan ook het volgende antwoord: "Het zou wel heel interessant zijn als hij in dezelfde auto zou zitten. Maar geloof me, hij is misschien een tiende beter dan Perez, maar hij gaat niet het grote verschil maken."

"Maar ik zou als het tussen die twee gaat toch onze Spaanse vriend wel nemen", vervolgt Bleekemolen, die naar het recente verleden van Perez wijst. "Nu is Sergio even goed, maar hij stond vorig jaar vaak achtste, zevende of zesde. Red Bull moet gewoon zorgen dat het een constante tweede rijder heeft en als teammanager zou ik dat ook willen."

Overigens zag Bleekemolen ten tijde van het vraaggesprek landgenoot Fernando Alonso evengoed als optie, maar inmiddels weten we dat hij van de markt is, nadat hij zijn contact met Aston Martin tot en met 2026 verlengde.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'