Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen verbluft door unieke Verstappen: "Maar zijn voorsprong in het WK is jammer"

Heel Nederland zag afgelopen zondag Max Verstappen voor de tweede keer op rij zijn thuisrace in Zandvoort winnen. Het circuit in de duinen kleurde letterlijk oranje en de sfeer was voor velen, waaronder Michael Bleekemolen, bijna niet te beschrijven. In gesprek met RacingNews365 blikt Bleekemolen terug op een fantastisch weekend in de duinen en wordt de schrikbarend grote voorsprong van Verstappen besproken. Wie kan hem nog stoppen?

Miljoenen Nederlanders zagen - vanaf het circuit of aan de buis gekluisterd - Max Verstappen voor de tweede keer op rij zijn thuisrace winnen in Zandvoort. De badplaats kleurde knaloranje door het aanwezige Oranjelegioen en de GP van Nederland was ver buiten het circuit merkbaar, hoorbaar en voelbaar. Het is geen verrassing dat de F1 blij is met Zandvoort en het grote, iconische feest dat de race in de duinen met zich meebrengt. Heel Nederland kreeg op een of andere manier het spektakel mee, zo ook natuurlijk de bekendere namen van de Hollandse racewereld. Michael Bleekemolen volgde het F1-spektakel op de voet, ondanks het feit dat hij zelf ook in een NASCAR-bolide moest stappen. De GP van Nederland missen, dat kan natuurlijk niet. Bleekemolen keek zijn ogen uit dit weekend, zo legt hij uit in een terugblik op het weekend tezamen met RacingNews365 . "Ik hoor nergens klachten over het weekend: iedereen vindt het ook echt fantastisch hier in Nederland", zo trapt hij af wanneer er gevraagd wordt naar de race en naar de sfeer naast het asfalt. "Alle teams keken op de tribunes uit waar echt een sfeer hangt die men nérgens anders kent. Die mensen zijn helemaal mesjogge en gek aan het doen, wat je daar ziet. Het is één grote vriendenclub op de tribunes!" Bleekemolen probeert een vergelijking te trekken met de Nederlandse successen in de schaatswereld en een aantal topvoetballers uit ons land, maar een vergelijking met Verstappen is volgens hem niet mogelijk. "Het is zó uniek, dit overtreft alles. Het is één mannetje dat heel Nederland op de been brengt."

Voorsprong Verstappen goed voor de 'chauvinistische Nederlanders'

De organisatie van de GP van Nederland pakte dit jaar wederom groots uit. Bleekemolen vergelijkt het met de Europese NASCAR-series, waar hij met Team Bleekemolen actief in is. Nederland zet hierbij de toon binnen de F1-wereld, zo beredeneert hij. "Je kunt niet meer enkel een autoraceje houden en daarnaast niks meer doen. Je moet overal entertainment hebben." "Bij NASCAR, het Europese kampioenschap, zijn ze er al een paar jaar mee bezig. Daar zit een hele kermis bij met allemaal doe-dingen waarmee ze het publiek vermaken. Dat moet ook." Toch weet Bleekemolen maar al te goed dat er maar één echt hoogtepunt is tijdens een raceweekend, en dat is de Grand Prix zelf. De Grand Prix die wederom gewonnen werd door Verstappen. Het is natuurlijk het hoogtepunt voor de fans en ook voor Bleekemolen. Het allerbeste moment van het weekend? "Dat Max wederom als eerste over de streep komt. Wat verder nog een hoogtepunt is? Toch zonder de coronamaatregelen hier naartoe kunnen gaan. Max met de overwinning maakt het plaatje compleet." Met deze overwinning heeft Verstappen nu 109 punten voorsprong op 'titelrivaal' Charles Leclerc (en teamgenoot Sergio Perez). Bleekemolen wil niet direct zeggen dat zijn landgenoot alweer kampioen is, maar een andere uitkomst van het F1-kampioenschap ziet hij ook niet. De kansen voor Leclerc? "Die zijn er bijna niet meer, of Verstappen moet nog ziek worden of iets dergelijks." "Het kampioenschap is voor hem, dat zal allemaal wel goed komen", aldus de Amsterdammer. "Al is het voor de sport wel jammer als iemand zó ver voor staat. Voor de chauvinistische Nederlanders is het natuurlijk wel weer fantastisch!", zo sluit Bleekemolen af.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein