Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Bleekemolen: "Verstappen kan daardoor weleens nóg sneller gaan"

Max Verstappen is de gevierde man op dit moment in de Formule 1. Hij veroverde de WK-leiding ten koste van Lewis Hamilton. Dat schept verwachtingen, maar de zege in Monaco maakt hem voor voormalig F1-coureur Michael Bleekemolen niet meteen de logische favoriet voor Azerbeidzjan.

Verstappen Monaco
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen begint komende vrijdag aan als kampioenschapsleider aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. Althans, aan het Grand Prix-weekend. De Red Bull-coureur kan volgens voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen weleens van die status profiteren. In plaats van dat het extra druk teweegbrengt, zou Verstappen er weleens harder door kunnen gaan rijden, zo vermoedt hij.

"Max zal zelf zeker vertellen dat het niet zo is, maar zelf denk ik dat zoiets altijd wel een beetje doorwerkt. Je gaat toch anders denken en de dingen anders voelen en meemaken. Vergeet ook niet dat het zelfverzekerdheid met zich meebrengt. Dus alles bij elkaar opgeteld zal dat wel een bepaald effect hebben", zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365.

Verstappen zou dus fractioneel sneller kunnen gaan, maar volgens Bleekemolen is de kans groot dat zijn concurrenten in Bakoe minder op hem toegeven: "Het is net zoals Monaco een stratencircuit. Monaco is natuurlijk een echt circuit van 'je mes tussen de tanden steken een gaan', iets wat Verstappen door zijn jonge leeftijd ook echt doet. Dat doet hij op andere circuits natuurlijk ook wel, maar het circuit van Bakoe is voor andere coureurs makkelijker dan Monaco."

Kijkend naar de teams acht Bleekemolen Mercedes ook een tandje sterker dan in Monaco, niet in de laatste plaats vanwege de motor achterin de W12 van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

"We hebben natuurlijk een heel lang recht stuk, dus vermogen is wel belangrijk", vervolgt Bleekemolen, die dat gezegd hebbende tevens moet concluderen dat we de werkelijke onderlinge verhoudingen op motorisch vlak misschien nog niet hebben gezien: "We hebben nu zoveel verschillende circuits gehad."

"Ik denk dat we na komend weekend een beetje zicht hebben op de werkelijke krachtsverhoudingen op dat vlak." Of Ferrari en McLaren opnieuw een aardig woordje meespreken? "We gaan zien of die teams specifiek in Monaco zo goed waren, of dat ze werkelijk tegengas kunnen geven. We weten dat nu gewoon nog niet, maar voor hetzelfde geld hebben ze ergens iets gevonden."

Ook interessant:

Tom Coronel doet een wel hele boude voorspelling, want hij denkt dat Verstappen en Hamilton de finish niet in Bakoe niet halen. In de podcast met F1-journalist Ruud Dimmers en host Mental Theo verklaart hij zich nader.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull