Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Bleekemolen: "Verstappen kan nog niet voor de F1-titel gaan"

Max Verstappen scoorde in de eerste twee races een derde en een vierde plaats. Het begin oogde veelbelovend, maar desondanks denkt neerlands autosporticoon Michael Bleekemolen niet de de Red Bull-coureur dit jaar al een gooi kan doen naar de wereldtitel.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kende de beste seizoenstart in jaren met twee top vier noteringen in de eerste twee races. Wat er verderop in het seizoen voor Red Bull en Verstappen mogelijk is, weet Michael Bleekemolen niet precies in te schatten, maar de wereldtitel acht hij hoe dan ook te hoog gegrepen.

"Het is nog vroeg in het seizoen, maar het lijkt erop dat Red Bull op dit moment nog niet is opgewassen tegen de Deutsche Pünktlichkeit van Mercedes en de Italiaanse spaghetti van Ferrari", aldus de 69-jarige die dit weekend aan de start staat van de NASCAR Whelen Euro Series-race in het Spaanse Valencia in gesprek met RacingNews365.

"Het is moeilijk om na twee races in te schatten waar het aan schort. Is het aerodynamica, of zit het toch in de motor? Op sommige circuits zal het Red Bull nog aan de nodige pk'tjes ontbreken. We mogen echter ook niet vergeten dat met de komst van Honda en de nieuwe regels die auto compleet anders is dan die van vorig jaar. Toentertijd riep iedereen bij Red Bull dat het chassis beter is dan van welk team dan ook, maar dergelijke geluiden heb ik dit jaar nog niet gehoord."

Bleekemolen dicht Verstappen dus wel een dagsucces toe, maar de titel acht hij dit seizoen nog niet binnen het bereik van de Red Bull-coureur: "Ik zou niets liever willen dan dat Max kampioen wordt, en hij zit denk ik ook bij het hardst werkende team, maar ik denk niet dat hij dit jaar al voor de titel kan gaan."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam