Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Bleekemolen: "Verstappen legde Hamiltons tekortkomingen bloot"

Max Verstappen kroonde zich in 2021 voor het eerst tot wereldkampioen. Een prestatie waarmee hij afrekende met zijn (Engelse) criticasters. Volgens Michael Bleekemolen mag er ook geen twijfel meer over bestaan: Verstappen is de beste coureur.

Verstappen Abu Dhabi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het gehele F1-seizoen 2021 knokten Max Verstappen en Lewis Hamilton bijna iedere race. Het merendeel van het seizoen ging de Nederlander aan de leiding van het WK en in zijn eentje leidde hij meer raceronden dan alle andere coureurs bij elkaar opgeteld.

Desondanks ging de titel pas in de laatste vijf kilometer van de laatste Grand Prix naar de Nederlander. RacingNews365 sprak met Michael Bleekemolen. Is Verstappen nu echt de allerbeste?

"Ja, absoluut. Je ziet gewoon wat er aan de hand is. Max is van zo'n hoog niveau. Ik zei het eerder als dat je dan een nieuwe Cruijff of Senna krijgt. Max is van zo'n ongekend kaliber. Hij is ook beter dan Lewis, die in Abu Dhabi met de beste auto niet op pole stond."

Volgens Bleekemolen kwam Hamilton met zijn fouten in de jaren daarvoor wel weg, omdat hij over een dominante auto én weinig concurrentie beschikte.

"Het hele jaar door maakte Lewis ook meer fouten. In het verleden viel dat niet op als je met twee vingers in je neus naar de titel kan rijden. Nu kreeg hij ineens een jong broekie achter zich aan die hem opjoeg."

In 2022 kan alles anders zijn

Bleekemolen verwacht dat Hamilton diep geraakt is door het verliezen van de titel in de allerlaatste ronde. "Direct na de race was het nog wel oké, met zijn felicitatie aan Max. Dat was sportief, maar hij kon ook niet anders."

In 2022 verschijnen de teams aan de start met compleet andere auto's. De nieuwe generatie auto's gooien mogelijk de krachtsverhoudingen volledig door de war. Het is dan ook geen zekerheid dat Verstappen in 2022 een gooi naar de titel kan doen.

"Max is heel loyaal naar Red Bull. Volgend jaar is het best een rare situatie. Je kunt een auto hebben die veel harder gaat dan de rest, maar ook een mix van teams die strijden voor de titel. Dat blijft afwachten", voorspelt Bleekemolen.

Ook interessant:

Coronel: 'Verstappen steeg dit seizoen meerdere malen boven zijn Red Bull uit'

Het afgelopen Formule 1-seizoen is er eentje om door een ringetje te halen. Tom Coronel blikt voor RacingNews365 terug op het meest enerverende F1-jaar in tijden, waarin Max Verstappen de wereldtitel op zijn naam wist te schrijven.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten