Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Bleekemolen

Bleekemolen verwacht veel van Ricciardo: "Dat zou heel pijnlijk zijn voor Tsunoda!"

De Formule 1 kent na de exit van Nyck de Vries nog slechts één Nederlander. Jammer, zo vindt ook Michael Bleekemolen, maar de Nederlandse coureur kijkt ook uit naar de komst van Daniel Ricciardo.

Ricciardo AlphaTauri
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De eerste tien races van het Formule 1-seizoen werden de Nederlandse fans getrakteerd op twee coureurs uit ons kleine land. Terwijl de één overwinning na overwinning wist binnen te slepen, reed de ander in de achterhoede. Deels door de weinig competitieve AlphaTauri-bolide, maar toch ook steevast achter zijn teamgenoot. Het F1-avontuur van Nyck de Vries is nu voorbij.

En dat al na tien races. Is dat niet te snel? We vroegen het aan Michael Bleekemolen, die in een interview met RacingNews365 uitgebreid ingaat op de situatie. "Snel, nou ja... Het ging niet. In het andere geval hadden ze zo door moeten modderen, maar ik kan me de keuze zo wel voorstellen. Hij gaat gewoon niet hard genoeg."

"Natuurlijk is tien races dan alsnog vrij snel, maar ja, wat hadden ze dan gemoeten? Er zat geen enige verbetering in en dan krijg je dit soort situaties. Ik vind het heel zonde hoor: dan heb je weer eens twee Nederlanders in de Formule 1 en dan eindigt het al zo snel."

Niet competitieve AlphaTauri-bolide

De Vries eindigt dit Formule 1-seizoen op nul punten, wat niet helemaal te wijten is aan de coureur uit Friesland. Teamgenoot Yuki Tsunoda scoorde in tien races slechts twee puntjes. Hoe had De Vries kunnen presteren in een makkelijkere, competitievere bolide? "Natuurlijk is de AlphaTauri niet echt competitief, maar ja, wat als het wel het geval was?"

"Wat als Nyck in de Red Bull had gezeten en hij had nog steeds in het middenveld gereden? Dan is het nog steeds niet goed...", aldus Bleekemolen, die nu vooral benieuwd is hoe Daniel Ricciardo zal presteren in de plaats van De Vries. "Ik denk dat de verrassing komt van Ricciardo! We gaan dit weekend al meemaken hoe dat zich zal ontvouwen."

"Hij komt natuurlijk wel na afwezigheid van een half jaar weer terug in het geweld. Nu scheelt het wel dat Hongarije een circuit is dat redelijk makkelijk is. Dat zal hem wel goed kunnen doen en ook Spa-Francorchamps is een baan die hem denk ik wel goed doet. Kijk, als je een of andere straatrace hebt na een tijdje uit de running te zijn, dan is het allemaal wat lastiger. Met deze twee circuits kan hij echter laten zien wat hij waard is."

Ricciardo ervoor? Dat zal heel pijnlijk zijn voor Tsunoda

- Michael Bleekemolen over de tweestrijd binnen AlphaTauri

Ricciardo versus Tsunoda

Er kan gesteld worden dat Tsunoda De Vries heeft ingemaakt dit jaar. Negen van de tien races finishte de Japanner voor zijn teamgenoot en alleen in Monaco was De Vries sneller. AlphaTauri heeft meermaals laten weten zeer tevreden te zijn met de diensten van Tsunoda.

Toch krijgt hij nu een nieuwe, misschien wel zwaardere opgave met Ricciardo als teamgenoot. De Australiër heeft ervaring bij Red Bull, was lang de teamgenoot van Max Verstappen en is misschien wel een van de sterkste rijders geweest naast de Nederlander die nu nog wel in de koningsklasse rijdt.

Bleekemolen heeft hoge verwachtingen van Daniel. "Ik verwacht wel dat hij er voor gaat zitten", is zijn duidelijke antwoord als we hem vragen wie de tweestrijd gaat winnen bij AlphaTauri. Mogelijk zelfs al in Hongarije, komend weekend: "Ricciardo er dan al voor? Dat zou heel pijnlijk zijn voor Tsunoda, want dan blijkt dus dat de auto toch de hele tijd al wat beter is. Ik heb geen glazen bol natuurlijk, maar ik heb wel het gevoel dat we die richting zo ingaan..."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024