Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen vreest: "Verstappen lukt het met achttien coureurs wel, maar met Hamilton niet"

Michael Bleekemolen blikt samen met RacingNews365 vooruit op de Grand Prix van Abu Dhabi. De voormalig coureur voorspelt een spannend gevecht tussen Ferrari en Mercedes én vreest opnieuw voor vuurwerk tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Vrijwel het hele Formule 1-seizoen kon Mercedes niet tippen aan de snelheid van concurrenten Red Bull en Ferrari, maar in Brazilië gebeurde iets waar het team al races lang op hoopte. Een één-twee voor het team en tegelijkertijd de eerste overwinning van het jaar. De Duitse renstal heeft grote stappen gemaakt en lijkt langzaam maar zeker het gat naar de top te dichten. Dat het op Interlagos al lukte om de eerste twee plaatsen te veroveren, had lang niet iedereen verwacht. Ook Michael Bleekemolen niet. "Het verbaasde me verschrikkelijk", zegt hij in een interview met RacingNews365 . Toch denkt de voormalig coureur wel dat Max Verstappen had kunnen winnen. "Maar wel met een goede training, een goede sprint en een goed weekend over het algemeen." "Mercedes is nog niet in staat Max en Red Bull te verslaan, dat wordt nog wel een ding, maar het is frappant dat ze er ondanks het megadrukke seizoen zo bij zijn gekomen. Dat hadden we allemaal niet verwacht." Het team van Lewis Hamilton en George Russell kan zelfs Ferrari nog verslaan in de constructeursstand. Terwijl het bij Mercedes erg goed gaat, presteert de Italiaanse concurrent juist ondermaats. "Het lijkt bij Ferrari alsof het een team is waar het geld van op is. Dat is natuurlijk niet zo, maar het lijkt wel alsof ze niet meer kunnen. Ze zijn op het einde van hun Latijn, gewoon ingestort." "Dat is natuurlijk ook een beetje dat Italiaanse temperament. Eerst maar eens goede managers neerzetten die de boel goed doen. Zorgen dat er vier banden voor vier wielen liggen als er een auto binnen komt", zegt Bleekemolen al grinnikend. "Wie weet wat er achter de schermen nog meer allemaal gebeurt wat wij niet merken. De zichtbare dingen zijn al te veel..."

Bleekemolen: "Verstappen en Hamilton blijven de grootste rivalen"

Het is volgens Bleekemolen nog koffiedik kijken wie er gaat winnen in Abu Dhabi in het gevecht tussen Ferrari en Mercedes. "Maar toch geef ik het voordeel aan Mercedes. Ze hebben een kans om voor Ferrari te eindigen en ze zitten echt in een winning mood. Er werd een sprintrace gewonnen én een hoofdrace gewonnen. Dat maakt een mens toch sterker." Mocht Mercedes inderdaad voor Ferrari rijden, dan is de kans ook direct groter dat ze Red Bull en Verstappen tegenkomen. Mogelijk zien we dan weer een incident zoals tijdens de GP van Brazilië, toen Hamilton en Verstappen elkaar tegenkwamen op het asfalt. Direct ging het mis: de twee raakten elkaar en de Nederlander kreeg hier uiteindelijk een straf voor. Wat moeten we verwachten als ze elkaar nog een keer tegenkomen, vragen we aan Bleekemolen? "Hamilton zei in Brazilië ook al: 'Dit is Max' en daar heeft hij ook wel een beetje gelijk in. Hij vreest dán al dat hij het eigenlijk niet aan kan, maar hij laat Max er ook niet langs gaan." "Ze geven elkaar allebei niet de ruimte. Als Max dit met achttien andere coureurs doet, dan lukt het wel goed. Dan gaat één van de twee wel toegeven, maar met deze twee gaat het niet goed. Dit blijven de grootste rivalen", aldus Bleekemolen.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'