Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bleekemolen ziet het positieve in de Red Bull-problemen: "Als Verstappen ondanks dat al zó snel is..."

Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen keek vol verwachting naar de eerste Grand Prix van het jaar. Hij zag Red Bull met twee auto's uitvallen, iets waar hij toch zijn bedenkingen bij heeft. Maar hij hangt er ook positieve conclusies aan.

Na de Grand Prix van Bahrein gaf Red Bull te kennen dat Max Verstappen en Sergio Perez uitvielen met twee keer hetzelfde probleem. Die lezing verbaast voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen enigszins: "Ik vraag me af of ze met hetzelfde probleem uitvielen. Ik heb begrepen dat bij Perez de achterwielen blokkeerden, iets dat bij Verstappen niet het geval was." "Een probleem met het brandstofsysteem resulteert doorgaans niet in achterwielen die vastslaan", vervolgt Bleekemolen in gesprek met RacingNews365 , alvorens hij ingaat op de vraag hoe Max Verstappen dit verlies zal verwerken. Daar maakt de raceveteraan zich echter niet zo druk om. "Dat is iets waar hij goed mee om zal gaan. Het is niet zoals in het Renault-tijdperk bijvoorbeeld. Toen ging er bijna om de race een motor kapot. Het is nu echter niet zo dat we direct moeten vrezen voor chronische problemen met de motoren bijvoorbeeld. Red Bull zal het probleem achterhalen en dan zal het ongetwijfeld op te lossen zijn. Dit zijn situaties waar het woord 'pech' voor is uitgevonden." Interview gaat verder onder artikelsuggesties.

Problemen júíst aanleiding voor optimisme

"Kijk, als er nou op zowel zaterdag als zondag zo'n ding uit elkaar was geklapt, dan is het een ander verhaal", zo gaat hij verder. "Maar vooralsnog weten we niet wat er precies aan de hand is geweest. Maar het lijkt geen groot ding en als het makkelijk te vinden is, is het vaak ook makkelijk op te lossen." Echter, los van de Red Bull-problemen zag Bleekemolen toch het nodige positieve bij Red Bull. Sterker nog, door wat hij zag (en hoorde) kan hij niet anders dan Red Bull aan te wijzen als de favoriet voor komend weekend, als de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië op het programma staat. "Als je ondanks al die problemen zicht blijft houden op de overwinning, dan betekent dat dat er onder normale omstandigheden nog meer in zou zitten. Dan kan Red Bull gewoon races winnen", zo redeneert de NASCAR Whelen Euro Series- coureur.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'