Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Blije Ricciardo: 'Red Bull heeft een geweldige auto tijdens de race'

Daniel Ricciardo kende een uitstekend thuisrace. Na een gridstraf startte de Australiër pas als achtste, maar mede door een inhaalactie op Hulkenberg pakte Ricciardo de vierde plaats.

Na afloop van de race was de brede glimlach terug op het gezicht van Ricciardo. "Het was een sterke race en het podium was mooi geweest. Ik heb er alles aan gedaan en een paar keer bij Kimi gekeken. Hij zag het aankomen en kom prima verdedigen. Ik denk dat als ik het geprobeerd had, ik in de grindbak eindigde," laat Ricciardo aan Ziggo Sport weten. Over het tempo tijdens de race was de teamgenoot van Max Verstappen zeer tevreden. "We hadden een erg snelle auto tijdens de race en moeten nu zorgen dat we nog wat tijd winnen tijdens de kwalificatie, maar dit is bemoedigend. Ik ben een blij man."

Ricciardo spreekt dan ook van een solide resultaat en blikt hoopvol vooruit. "Het is goed om hier weg te gaan met goede punten. Het kampioenschap win je niet in de eerste race, maar kan je er wel verliezen. We verloren wat punten, maar doen nog altijd mee."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"