Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Blije Max Verstappen: 'De auto was geweldig'

Max Verstappen was erg tevreden met zijn derde plaats in Spanje. De Nederlander reed een sterke race en profiteerde wel van het uitvallen van Raikkonen.

Voor Verstappen voelde de derde plaats in Spanje als een overwinning. De eerste podiumplaats van 2018 voelde als een verlossing na alle commotie van de afgelopen weken. "Ja zeker als je vijfde start dan is dit heel goed. We hebben natuurlijk geprofiteerd van Kimi's probleem, maar waren ook sneller." " Daarna konden we heel lang doorgaan op de soft banden wat positief was. Op de mediums, na dat kleine akkefietje met mijn voorvleugel, ging het eigenlijk gewoon prima." "Ik wist dat ik Bottas niet meer aan kon vallen, tenzij hij echt problemen kreeg met zijn banden. Die kreeg hij niet dus was het gewoon zaak om de derde plaats naar huis te rijden."

Red Bull had een grote upgrade bij voor de RB14, maar Verstappen beschadigde zijn voorvleugel tijdens de race. Het leek hem nauwelijks te hinderen, tot verbazing van velen. "Ik had het meeste hinder tijdens de snelle bochten, toen heb ik op het stuur wat settings aangepast en viel het wel mee. Je verliest gewoon iets meer downforce daardoor dus het is nooit ideaal." De volgende Grand Prix is over twee weken in Monaco. Op het smalle stratencircuit is Red Bull favoriet. "De auto heeft het heel goed gedaan en we weten dat we tekort komen op de rechte stukken. Ik ben benieuwd wat we in Monaco kunnen laten zien."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi