© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Blije Max Verstappen opgelucht na goede kwalificatie

29 jul. 2017 15:16 Ruud Dimmers 0 reacties
De kwalificatie voor de GP van Hongarije bracht Max Verstappen een vijfde plaats. Een positie waarop we de Nederlander dit seizoen wel vaker zien, maar het gat met de pole was slechts een halve seconde. Na afloop van de training was de Red Bull coureur dan ook erg tevreden.

Max Verstappen: 'De balans was uitstekend'

In de eerste twee delen van de kwalificatie stond de Nederlander nog tweede en derde, maar in Q3 moest hij toch genoegen nemen met de vijfde plaats. Ontevreden is Max zeker niet, laat hij voor de camera's van Ziggo weten.

"Je weet dat in Q3 de anderen wat bij kunnen schroeven met de motor. Mercedes het meeste, maar Ferrari ook."

"Ik was eigenlijk wel heel blij, want dit weekend liep het nog moeilijk. Ik had moeite om een goede balans te vinden, maar gelijk in de kwalificatie voelde de auto goed aan. Daar was ik heel tevreden mee."

"In Q3 was de eerste run heel goed, maar de tweede run hadden we meer voorvleugel gezet en dat pakte niet zo goed uit. We gleden wat meer over de voorwielen. Dat was wat jammer, maar over het algemeen mag ik hier heel blij mee zijn na zo'n moeilijk begin van het weekend."

Wat zijn de kansen voor de race, waarin de verschillen naar verwachting nog kleiner zijn? Een goede start maken is belangrijk, want inhalen is erg lastig in Hongarije.

"We starten vaak goed, dus je weet het nooit. Vorig jaar was er ook genoeg actie in bocht 1 en ik start gelukkig aan de goede kant van de baan."

Het was een prima dat volgens Max Verstappen:  "Ik ben erg blij om voor Daniel te staan en een goede balans in de auto te hebben."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen