Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Blije Russell wijst duidelijke favoriet voor GP Emilia-Romagna aan

Als George Russell een favoriet moet aanwijzen voor de GP Emilia-Romagna, dan komt hij niet met Red Bull. De Mercedes-rijders ziet McLaren als favoriet voor de zege.

Russell Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In beide sessies op vrijdag eindigde George Russell met zijn Mercedes voor de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez. Het zorgde voor een glimlach op het gezicht van de Brit, die tot zijn tevredenheid zag dat de updates goed uitpakten. 

"De wagen voelde goed vandaag. We hadden een goed gevoel achter het stuur en dat is fijn. We waren redelijk competitief en zaten iets dichter bij de rest dan in vergelijking met Miami", vertelt Russell tegenover F1TV. Het zegt volgens hem echter nog niets over de rest van het weekend. "In de kwalificatie zullen we pas echt weten waar we staan. Ik denk dat McLaren op dit moment nog de favoriet en het snelste team lijkt. Sinds China zijn ze zo snel", deelt Russell een compliment uit. 

Tocht is hij ook tevreden over zijn eigen Mercedes. "Het team heeft goed werk geleverd met deze nieuwe onderdelen en we hebben een stap voorwaarts gezet. Ondanks dat we een paar lastige races hebben gehad, heeft iedereen echt gepusht. De wagen voelde echt goed, maar tijdens de kwalificatie zullen we zien waar we staan in de pikorde. Jet lijkt dicht bij elkaar te zitten, natuurlijk is het een korte ronde hier. De marges zullen klein zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"