Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Blijft Gasly bij Alpine? "De gesprekken zijn gaande"

Met een compleet nieuwe auto hoopt Alpine in 2024 verder naar voren te staan dan de P6 in 2023. Pierre Gasly gaat zijn tweede jaar in bij het Franse team en wil het beter doen dan vorig jaar.

Alpine F1 Pierre Gasly 0989
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Het absolute hoogtepunt van 2023 voor Pierre Gasly moet toch wel zijn enigszins verrassende derde plek tijdens de Grand Prix van Nederland zijn. Gasly kwam bovendrijven tijdens het spektakelstuk in Zandvoort, waar de regen letterlijk in de lucht hing en af en toe met bakken uit de hemel kwam. Hij pakte ook nog een derde plek in de sprintrace op Spa. Uiteindelijk kwam hij net niet in de top tien van het WK terecht, de Fransman strandde op P11 met 62 punten. Met de nieuwe A524 wil Alpine betere resultaten gaan boeken en de auto is van 'voor tot achter nieuw', zo liet technisch directeur Matt Harman optekenen.

En daar kan Gasly zich in vinden, zo zegt hij onder meer tegen RacingNews365. "Visueel gezien is er misschien niet heel veel veranderd, maar dat is het wel zo als je naar de details kijkt. En natuurlijk zijn we ons bewust van alle veranderingen van vorig jaar op het gebied van onder meer aerodynamica, chassis en de manier waarop de power unit in de auto is geïntegreerd. Dat brengt dus heel wat verschillen met zich mee, waarbij alle kleine details een behoorlijk grote impact hebben op het gedrag en de potentie van de auto. Het ziet er goed uit, maar dat maakt me niet heel veel uit. Het gaat vooral om de performance en dat zullen we binnenkort moeten ontdekken", zo zegt Gasly.

'Zullen zien waar het ons brengt'

Met de contractverlengingen van Charles Leclerc en Lando Norris bij respectievelijk Ferrari en McLaren en de move van Lewis Hamilton naar Ferrari vanaf 2025, is Silly Season al heel vroeg op gang gekomen. Gasly kan daar een belangrijke rol in spelen, want zijn contract loopt net als bij veel andere rijders aan het einde van het jaar af. Voorlopig lijkt het erop dat hij langer bij het Franse team wil blijven. "De gesprekken zijn gaande, dus we zullen zien waar het ons brengt. Mijn focus ligt op dit moment op de start van het jaar. Goed werk leveren met het team en het potentieel van de auto zien om te kijken wat we ermee kunnen doen", zo zegt hij.

Voor Gasly verandert er niet veel door de onrust op de rijdersmarkt. "Als coureur wil ik vechten aan de top van de Formule 1, ik wil vechten voor overwinningen. En ik vecht al mijn hele leven met Max, Charles, Lando, George, dat soort gasten. Dat is waar ik naartoe wil gaan. En wat ik echt hoop is dat we erin slagen om dat potentieel te krijgen", zo sluit Gasly af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull