© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Bo Bendsneyder is nog te jong voor de MotoGP'

26 jan. 2018 10:53 Ruud Dimmers 0 reacties
Motorcoureur Bo Bendsneyder staat niet op het lijstje van het Tech 3 team om Jonas Folger te vervangen. Het Nederlandse talent komt in 2018 uit in de Moto2-klasse.

Bo Bendsneyder geen kandidaat om Jonas Folger te vervangen

Bo Bendsneyder rijdt dit seizoen in het Moto2-team van Tech 3, dat ook een team actief heeft in de MotoGP. In de koningsklasse van de motorsport is een plaats vrij gekomen nu Jonas Folger nog altijd niet hersteld is.

Manager Hervé Poncharal overweegt alle opties, maar ziet het aantal kanshebber steeds verder afnemen. Na één seizoen in de Moto3 komt Bendsneyder komend seizoen uit in de Moto2. Daarin hoopt hij op meer succes doordat deze motoren beter bij zijn lichaamslengte passen.

Een overstap naar de MotoGP komt volgens Poncharal nog te vroeg voor de Nederlander, zo laat hij Motomatters.com weten.

"Bo is net 18 jaar geworden en is daar nog niet klaar voor. Hij stapt net over uit de Moto 3 en is daarmee geen optie. Mogelijk dat als we deze situatie twee jaar later hadden gehad, dat hij dan we de geschikte kandidaat was geweest voor ons. Dan zou het logisch zijn geweest om hem de kans te geven om te testen."

Het aantal opties is beperkt aangezien de meeste coureurs al vastliggen voor het nieuwe seizoen. Poncharal denkt er daarom aan om een coureur vast te leggen voor de seizoensopener in Qatar en van daaruit verder te kijken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen