© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Botsende Verstappen ondanks tijdstraf naar podium in GP Japan

07 okt. 2018 08:41 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kende een onstuimig begin van de Grand Prix van Japan. De Nederlander kwam in aanraking met de beide Ferrari's van Raikkonen en Vettel, maar zelfs een tijdstraf kon hem niet stoppen. Voor het derde jaar op rij behaalde de Red Bull-coureur een podiumplaats in de Japanse Grand Prix.

Vanaf een derde startpositie begin Max Verstappen aan de Grand Prix van Japan. Daar waar de beide Mercedessen op de soft band startte, koos Verstappen voor de zachtere supersoft. Dit moest een voordeel opleveren bij de start en de openingsronde.

Dit lukte niet, Verstappen behield zijn positie maar miste de chicane deels en raakte Raikkonen bij het uitkomen daarvan. De Fin viel daarop terug tot de vijfde positie, achter de opstomende Vettel. Voor de wedstrijdleiding het sein om de actie te onderzoeken.

Doordat er diverse brokstukken op de baan lagen van een touché tussen Leclerc en Magnussen werd de Safety Car ingezet. Ondertussen besloot de wedstrijdleiding om Verstappen vijf seconden tijdstraf te geven voor het incident in de chicane.

Nadat de Safety Car in ronde acht weer wegging was het Vettel die een aanval waagde bij Verstappen, maar in een gat dook dat er niet was. Beide coureurs gingen kortstondig van de baan, waarbij Max zijn positie behield en Vettel na een spin als laatste zijn weg moest vervolgen.

In ronde 22 maakte de Nederlander zijn eerste stop en wisselde daarbij naar de soft. Een gewaagde keuze, want alle andere coureurs uit de top vijf wisselden naar de medium band.

Verrassend genoeg was het Daniel Ricciardo die opdook achter Verstappen. De Australiër startte als vijftiende en reed een goede openingssint, waardoor de Red Bull's de posities drie en vier bezetten.

In de slotfase van de race wist Verstappen nog druk te zetten op Bottas in het gevecht voor de tweede plaats, maar tot een aanval kwam het niet. Voor de Nederlander volgde op Suzuka voor het derde jaar op rij een podiumplaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen