Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas baalt als een stekker na lekke band: "Op het meest ongelukkige moment"

Het weekend in Qatar begon goed voor Valtteri Bottas, maar eindige in mineur. De Fin viel uit ten gevolge van een lekke band die als een complete verrassing kwam.

Valtteri Bottas kende een dramatische race in Qatar. De Fin startte vanaf de zesde plek voor Max Verstappen, maar had een schokkend slechte start en viel terug tot buiten de punten. De Mercedes-coureur reed daarna lang door en probeerde een een-stop-strategie. Dit leek te werken, maar toen kreeg hij een lekke band en daar is Bottas behoorlijk verbaasd over. "Ik weet niet wat er gebeurde. We kregen geen waarschuwing en er waren geen trillingen. De snelheid was nog steeds goed en de grip voelde ook goed", vertelt Bottas tegen onder meer RacingNews365 . "Eerst dacht ik dat de wind sterker was geworden op het rechte stuk omdat de auto voelde alsof hij zijwaarts wilde gaan, maar toen kreeg merkte ik die lekke band op in de eerste bocht. Natuurlijk ook op het meest ongelukkige punt, net na de pituitgang", legt de Mercedes-coureur uit. De Fin zegt de lekke band niet aan te hebben zien komen en dat is volgens hem niet gebruikelijk. "Normaal krijgen we wat last van vibraties in de band en daar letten we dan goed op. Maar nu was er niks, het voelde allemaal normaal en toen was ie opeens lek."

Te veel schade door lekke band

Bottas kon zijn auto nog terugbrengen naar de pit en ging op nieuwe banden weer naar buiten. Toch besloot Mercedes om hem later weer naar binnen te halen en zo kwam er een uitvalbeurt achter de naam van de Fin te staan. Een beslissing waar hij achter staat. "We hadden iets te veel schade en we wilden niet nog meer schade oplopen. En er was ook geen kans om nog punten te halen dus dan kunnen we de motor ook nog een beetje sparen", legt de Mercedes-coureur uit.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"