Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: 'Baku-drama maakt me alleen maar sterker'

Valtteri Bottas probeert de moed erin te houden na zijn dramatische uitvalbeurt in de straten van Baku. Die tegenslag maakt hem alleen maar sterker.

Aan drama geen gebrek tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hoewel Valtteri Bottas niks verkeerd deed, was hij mogelijk de grootste pechvogel in Baku. Maar Bottas zit echter niet bij de pakken neer. Hij wil het moment waarop hij zijn banden kapot reed op een stuk carbon omzetten in positieve energie: "Natuurlijk was die uitvalbeurt teleurstellend, maar dat hoort nou eenmaal bij het leven en motorsport in het bijzonder. Maar het zijn juist die momenten die je moet aangrijpen om sterker te worden" , zo laat Bottas weten als hij de Lorenzo Bandini trofee in Italië in ontvangst neemt.

"Zo wil ik komend weekend alweer sterker zijn dan in Azerbeidzjan en daarna in Monaco weer, et cetera, et cetera." Bottas weet echter dat de weg naar succes niet enkel van hem afhankelijk is. Mercedes moet haar vormdip te boven komen om weer echt succesvol te kunnen zijn. "Daarvoor moeten we echt naar de details kijken. Die moeten op orde zijn, zelfs al levert dat per keer maar één honderdste van een seconde op. Als we die kleine stappen vervolgens blijven maken, kunnen we het nog ver schoppen.'

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"