Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Bij machinebedrijf Mercedes was de druk hoog en de toegankelijkheid laag"

Voormalig Mercedes- en Williams-coureur voelt zich helemaal thuis bij Alfa Romeo. De Finse coureur heeft voor meerdere teams gereden en ziet grote verschillen tussen zijn werkgevers in de Formule 1.

Valtteri Bottas begon zijn avontuur in de Formule 1 bij Williams, waarvoor hij van 2013 tot 2016 uitkwam. Na het pensioen van Nico Rosberg promoveerde hij naar Mercedes, waar hij jarenlang in de schaduw van Lewis Hamilton reed. Sinds een klein jaar is hij de officieuze nummer één bij Alfa Romeo, waar hij het zeer naar zijn zin heeft. Zijn voormalige werkgevers en huidige werkgever hebben volgens de Fin allemaal haar eigen karakteristieken. Voor de microfoon van onder meer RacingNews365 legt Bottas uit wat typerend is voor de F1-teams. "Williams zou ik omschrijven als een familie. Ik was daar test- en ontwikkelingscoureur, waarna ze mij de mogelijkheid gaven in de F1." "Ik heb daar uiteindelijk vier jaar voor geracet, waarna Mercedes kwam." Hier was het volgens de voormalig teamgenoot van Hamilton wat minder een familiesfeer. "Mercedes was het sterke machinebedrijf dat razendsnelle auto's produceerde. De druk was erg hoog in het milieu daar en het was niet echt toegankelijk."

Bottas zeer tevreden over Alfa Romeo

Sinds het huidige Formule 1-seizoen rijdt Bottas voor Alfa Romeo. De Zwitserse renstal doet het beduidend beter dan de voorgaande jaren. Ook de sfeer is fantastisch, zo legt Valtteri uit. "Dit voelt gewoon als een zuiver raceteam en met een kleine Italiaanse tint voelt het als iets totaal anders. Het is natuurlijk nog maar het begin van mijn avontuur hier, maar voor nu vind ik het geweldig." "De Zwitserse mentaliteit van Sauber erbij, de precisie en alles, is ook erg fijn. Ik denk dat ik hier heel goed bij pas en het is erg makkelijk om het team en alle mensen hier te leren kennen", looft Bottas. "Iedereen is heel open. Ik voel mij niet alleen een coureur. Waar je ook rijdt, je past je altijd aan aan de cultuur."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'