© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Crashes waren race-incidenten’

29 jul. 2018 18:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas was op weg om voor Mercedes de 1,2 binnen te halen tijdens de GP van Hongarije maar kwam in de slotfase dusdanig onder druk te staan dat hij terugviel naar een teleurstellende vijfde plek.

"Ik zie echt helemaal geen positieve dingen in deze race voor mij. Ik had een beter resultaat gewild. We dachten dat één stop haalbaar was, maar we moesten eerder stoppen vanwege de stop van Kimi. We moesten hem coveren. Tot twintig ronden voor het einde voelde alles nog goed en had ik alles onder controle."

In de slotfase kwamen de heren van Ferrari rap dichterbij aan Bottas die alle hens moest bijzetten om zijn positie te behouden.

"Mijn achterbanden gingen er op een gegeven moment aan. Ik probeerde zo goed mogelijk te verdedigen maar het werd uiteindelijk nogal een puinhoop met een gebroken vleugel en zo."

In de slotfase was Bottas bij maar liefst twee incidenten betrokken. Eerst kreeg hij het aan de stok met Sebastian Vettel waarna bij diezelfde aanval ook Raikkonen hem verschalkte. Bij de actie met Vettel raakte de auto van Bottas beschadigd waarna ook Ricciardo rap dichterbij kwam. Ook bij die aanval kwam Bottas niet ongeschonden uit de strijd.

Zelf doet hij het af als race-incidenten.

"Wat het incident met Sebastian betreft, we hadden een gevecht in de eerste bocht. Ik had mijn neus al in de tweede bocht en hij was aan de buitenkant. Hij ging vroeg de bocht in waardoor ik geen kant op kon en we elkaar raakten. Ik was helaas de enige met schade maar goed, ik denk dat het gewoon een race-incident was."

"Met Daniel was het eigenlijk hetzelfde verhaal. Nu zat ik aan de binnenkant maar ik had geen voorvleugel meer dus ik blokkeerde een beetje. Ik ben ervan overtuigd dat Daniel zag dat ik de bocht instuurde maar dat deed hij ook waardoor we elkaar raakten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen