Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas: "Dat heeft mijn race bemoeilijkt"

Valtteri Bottas mocht vandaag het laatste plekje op het podium van de Grand Prix van Spanje beklimmen. De Fin in dienst van Mercedes baalt, maar weet waar hij het verloor.

Bottas Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas maakte er voor Mercedes een dubbelpodium van door beslag te leggen op de derde plaats in de Grand Prix van Spanje, maar hij denkt dat er voor hem meer in had gezeten. De snelheid was er naar eigen zeggen, alleen die start...

"Wat het voor mij tot een moeilijke race maakte, was dat ik bij de start een plekje verloor aan Charles Leclerc", zo legt hij uit vlak nadat hij uit de auto is gestapt. "Het was druk in die eerste bochten en ik zat een beetje vast. Ik verloor Leclerc uit het oog in bocht drie, maar hij koos de betere lijn, waarna ik een tijdje vast zat achter hem en dat heeft mijn race gehinderd."

"De snelheid was er vandaag echter wel dus ehh...", vervolgt Bottas als hij wordt onderbroken met de vraag of hij in strategisch opzicht iets anders had kunnen doen om de uitkomst van de race te veranderen.

"Het zat hem in de details vandaag. We scoren natuurlijk nog steeds een goed stel punten, maar duidelijk dus niet het perfecte aantal en dat betekent dat er werk te doen is op weg naar Monaco. Dat wordt natuurlijk een unieke uitdaging, maar daar kijk ik naar uit."

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten