Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tevreden Bottas: 'Ik heb mijn doelen behaald'

Valtteri Bottas heeft nog altijd geen overwinning weten te boeken in 2018, maar heeft naar eigen zeggen met 58 punten uit vijf Grand Prixs zijn doelstellingen voor het beging van het seizoen gehaald.

Valtteri Bottas draait een goed seizoen. De Mercedes-coureur was drie keer terug te vinden op het podium, met allemaal tweede plaatsen. Daarnaast wist hij kwalificatie-monster Lewis Hamilton al twee keer te verslaan en had Bottas kansen op de overwinning in Bahrein, China en Azerbeidzjan. Na de race in Spanje vertelde Bottas dat de met Mercedes afgesproken doelstellingen zijn bereikt. "Ik denk dat ik de goede vorm van het eind van vorig seizoen heb door kunnen trekken naar dit seizoen. Er waren geen weekenden waar ik niet vooraan meedeed, terwijl ik dat soort weekenden vorig jaar bijvoorbeeld wel had."

Bottas staat derde in het wereldkampioenschap op 37 punten van leider en teamgenoot Hamilton. Die achterstand had kleiner kunnen zijn, als hij niet over een stuk carbon was gereden in Azerbeidzjan, waardoor hij vanuit leidende positie uitviel met een lekke band. Bottas vindt dan ook dat hij betere resultaten had verdiend. "Er was een aantal races waar het resultaat niet helemaal de goede kant op viel voor mij."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'