Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Deze winter eindelijk eens niet ziek door streng dieet"

Valtteri Bottas begon ruim een week geleden weer eens een keer fit aan het nieuwe Formule 1-seizoen. In voorgaande jaren was de Fin veel ziek in de wintermaanden, omdat hij zich aan een streng dieet diende te houden.

De tijd van streng diëten in de Formule 1 lijkt voorbij. Vanwege het toegenomen minimumgewicht van Formule 1-auto in combinatie met de coureur, konden de coureurs er veelal een paar grammetjes aan eten in de winter. Mercedes-coureur Valtteri Bottas maakte daar gretig gebruik van.

"Ik mocht afgelopen winter zowaar goed eten, wat erg fijn was. Ik ben een kilo of twee aangekomen, waarmee ik mijn natuurlijke gewicht weet te benaderen. Ik ben dan ook blij met de nieuwe reglementen, die het leven voor de wat zwaardere coureurs net wat makkelijker maken", zo laat Bottas in gesprek met onder andere RacingNews365 optekenen. "Voor die zwaardere jongens was het altijd zaak om onder het gewicht te blijven wat voor hen een natuurlijk gewicht zou zijn, waardoor ze zich eenvoudiger wat zieker of wat zwakker konden voelen. Ik ben daar zelf een voorbeeld van. De afgelopen zes winters voelde ik me altijd langdurig ziek, maar nu ben ik voor het eerst sinds lange tijd de hele winter fit gebleven, zonder griepjes of andere ongemakken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"