Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Die laatste ronde in Abu Dhabi kostte me heel veel geld"

Lewis Hamilton was niet de enige die wat verloor in de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi. Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas heeft onthuld wat hij kwijt is geraakt in de slotfase van de laatste race van 2021.

De Grand Prix van Abu Dhabi liep niet zoals gewenst voor Valtteri Bottas. Waar teamgenoot Lewis Hamilton bij de start van de race de leiding van Max Verstappen afpakte, verloor de Fin juist plekken. De Mercedes-man startte vanaf de zesde plek na een tegenvallende kwalificatie en viel na de start terug naar de achtste plek. Gedurende race wist Bottas zich naar voren te werken en uiteindelijk finishte hij de Grand Prix als zesde. In de Finse podcast Suoraa puhetta minusta is de Mercedes-coureur te gast en wordt hij door de podcast host gevraagd die allesbeslissende laatste ronde. "Ik bedacht me tijdens de laatste ronde dat het voor jou een behoorlijk dure ronde moet zijn geweest. Heb ik gelijk als ik dat zo zeg?", vraagt de host van de podcast aan Bottas, die bevestigend reageert. "Dat ene rondje heeft mij enkele miljoenen gekost ja. Gelukkig had ik van dat geld nog niets gekocht", lacht de Fin. De Fin doelt hiermee op een bonusstructuur, waarbij 'bepaalde beloningen staan voor bepaalde prestaties', zonder daar verder op in te gaan.

Wel de constructeurs- maar niet de rijderstitel

Bottas werd in 2017 naar het Mercedes team gehaald toen wereldkampioen Nico Rosberg besloot om met pensioen te gaan. De Fin kreeg een duidelijk doel van de Duitse renstal: helpen om beide wereldkampioenschappen binnen te halen. De Mercedes-man hielp zijn team aan vijf constructeurstitels, maar zijn teamgenoot helpen aan een vijfde rijderstitel lukte niet. In de laatste ronde van de Grand Prix lukte het Max Verstappen om Hamilton in te halen. De Nederlander wist daarmee de Grand Prix en de titel te winnen.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez