Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Dit was mijn slechtste seizoen in de Formule 1"

Lukt het Valtteri Bottas om zijn tweede seizoen als Mercedes-coureur nog enige glans te geven door de laatste Formule 1-race van dit seizoen te winnen? De Fin beschouwt dit jaar in ieder geval zelf als zijn slechtste seizoen tot nu toe in de koningsklasse van de autosport.

Vorig jaar won Bottas drie races, maar dit jaar staat de teller nog op nul overwinningen. Tegenover de pers op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi erkent hij dat het inderdaad een teleurstellend seizoen is geweest. "Ja, dit was mijn slechtste seizoen in de Formule 1."

Een opvallende uitspraak voor een coureur die in het verleden met Williams nog gevechten uitvocht in de subtop. Hoewel hij toegeeft dat zijn eerste jaar in de Formule 1 in 2013 een lastig jaar was, vindt hij het huidige seizoen een stuk zwaarder. "Natuurlijk was mijn eerste seizoen zwaar, maar dat kun je lastig vergelijken met de huidige situatie. Toen met Williams vochten we in de achterhoede onze strijd uit waardoor het moeilijk is om je eigen doelen te behalen. De jaren daarna gingen echter een stuk beter waardoor ik 2018 toch bestempel als mijn slechtste seizoen. Ook vorig jaar haalde ik mijn eigen doelen niet ondanks dat ik drie races won, maar nu is de teleurstelling groter." Ondanks de teleurstelling over het uitblijven van overwinningen vindt Bottas dat hij dit jaar sterker heeft gereden dan voorheen. "Er zaten een paar vreemde races tussen, waar het geluk simpelweg niet mijn kant opviel. Ik weet dat ik beter heb gepresteerd dan vorig jaar en dat is uiteindelijk het enige wat telt. Hier leer ik van zodat ik in de toekomst een nog betere coureur en mens word."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'