Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Bottas en Russell langer in onzekerheid: "Misschien weet ik iets, misschien ook niet"

De zomerstop is voorbij, maar nog steeds weten Valtteri Bottas en George Russell nog niet waar ze aan toe zijn. Het duo lijkt daar echter weinig moeite mee te hebben.

Russell Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De verantwoordelijken voor de persconferenties in de Formule 1 hoopten op vuurwerk toen ze George Russell en Valtteri Bottas aan elkaar koppelden voor de donderdagse persconferenties.

Natuurlijk vroeg elke journalist in de virtuele ruimte zich af of de twee al wat wisten over hun toekomst bij respectievelijk Williams en Mercedes, maar beide coureurs geven aan dat er eigenlijk geen ontwikkelingen zijn. Of ten minste, geen ontwikkelingen die ze met de wereld willen delen.

"Er is geen nieuws om te delen", zo begint Bottas zijn verhaal. "Het is niet echt een verrassing. Misschien weet ik iets, maar misschien ook niet", gniffelt hij. "Maar er is niets te melden", aldus de Fin, die bijval krijgt van concurrent Russell.

"Yeah...", glimlacht hij. "Ook ik heb geen nieuws op dit moment. We zijn gedurende de zomerstop in gesprek geweest, maar we hebben niets om aan te kondigen dit weekend. Ook in Zandvoort niet, denk ik. Maar het is geen probleem vind ik. Het is beter dat alles goed wordt gedaan dan snel."

Geen nieuws te melden, dus. Betekent dat dat er ook daadwerkelijk geen ontwikkelingen zij, of dat de twee gewoon hun lippen stijf op elkaar houden? Bottas antwoordt.

"Er is geen nieuws te melden. Verder hoef ik daar geen redenen voor te geven. Voor mij en George geldt denk ik het zelfde: we moeten hier ons werk doen. Er is geen nieuws en we gaan ons dan ook focussen op het racen en op het behalen van het maximaal aantal mogelijke punten voor onze teams."

Zowel Bottas als Russell lijkt er geen probleem mee te hebben dat ze momenteel nog niet precies weten hoe hun toekomst eruit ziet. "Beiden hebben we het geluk dat er goed voor ons wordt gezorgd door Mercedes', vervolgt de jongste van de twee. "We vertrouwen erop dat zij voor onze toekomst zorgen. Als ik voor mezelf spreek, dan zijn er geen problemen. Of het nou morgen of na Abu Dhabi bekend wordt, je moet de mensen om je heen vertrouwen."

"Ook voor mij is het geen probleem", gaat Valtteri verder. "Het is niets nieuws voor mij. Ik vind de situatie zo prima. Ik focus me gewoon op het weekend en deze triple header zal zo voorbij gevlogen zijn. We zijn als team bezig met een mooi gevecht met Red Bull, dus daar ligt de focus op. Uiteindelijk zal de situatie zich vanzelf wel ontvouwen."

Ook interessant:

Video: Verstappen of Hamilton, wie is de beste coureur?

De spannende strijd van 2021 gaat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Hamilton gaat aan de leiding in de strijd om het kampioenschap, maar is de Mercedes-coureur ook de betere coureur in 2021?

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten