Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas: "Er bestaan duidelijke afspraken over teamorders bij Mercedes"

Valtteri Bottas jaagt in 2019 opnieuw op zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Bang dat hij op het circuit plaats zal moeten maken voor Lewis Hamilton is hij niet.

In gesprek met onder andere RacingNews365 krijgt Valtteri Bottas de vraag of hij zich zorgen maakt over teamorders in 2019. "Nee, daar maak ik me geen zorgen over", zo luidt het duidelijke antwoord van de Fin. "We hebben daar enkele jaren hele duidelijke afspraken over gemaakt."

Dat doet vermoeden dat beide coureurs bij Mercedes bij aanvang van het seizoen dezelfde kansen krijgen, al snapt Bottas goed dat als een seizoen verloopt zoals vorig jaar, Lewis Hamilton op enig moment naar voren wordt geschoven als de belangrijkste troef van de Duitse constructeur. "Vorig jaar ontstond er een groot gat tussen Lewis en mijzelf, dus toen was alles wat anders. Nu we beide weer op nul beginnen is het echter aan mij om een herhaling van vorig jaar voorkomen, dus nee, op dit moment maak ik mij geen zorgen." "Ik weet dat ik Lewis kan verslaan, zowel in kwalificaties als in races. Dat betekent dat ik in 2019 zo veel mogelijk wil winnen, op persoonlijke titel, maar ook voor en met het team. Ik ga voor mijn eerste wereldtitel."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"