Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valtteri Bottas

Bottas: "F1-titelstrijd gaat tussen Hamilton en mij"

Lewis Hamilton gaat fier aan kop in de Formule 1, maar desondanks gelooft Valtteri Bottas heilig dat hij zijn teamgenoot dit jaar kan verslaan. De Fin weet op welk gebied hij zich nog moet verbeteren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Waar er de laatste twee jaren een gevecht tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel plaatsvond om het kampioenschap, is het dit jaar Valtteri Bottas die zich in de titelstrijd mengt. Het kampioenschap lijkt dit seizoen zelfs enkel tussen beide Mercedes-coureurs te gaan.

"Het jaar is nog niet eens halverwege, dus er kan nog veel gebeuren”, laat Bottas ten overstaan van RacingNews365 weten. “Momenteel lijkt het tussen mij en Lewis te gaan, wij hebben een flink gat richting de rest. Mijn focus ligt dan ook op mijn eigen presteren en hoe ik punten op Lewis in kan lopen."

Op Silverstone zag hij dankzij een safety car de winst uit zijn handen glippen, nadat hij poleposition had gepakt en rondenlang Hamilton van zich af wist te houden. Zijn achterstand op Hamilton in het kampioenschap bedraagt inmiddels 39 punten, maar Bottas merkt op dat het niveauverschil op het circuit niet zo groot is en dat er bovendien nog ruimte is voor verbetering.

"Op sommige momenten kunnen de engineers helpen om aan de hand van de data het verschil te maken. Lewis is sneller in de langzame bochten en beter met het managen van zijn banden. Er zijn dus nog voldoende verbeterpunten voor mij. Het hangt echter ook van het circuit af of er nog iets te winnen valt. De data laat zien waar ik mij moet verbeteren, het is aan mij om dit in de auto waar te maken", besluit de coureur.

7 reacties

    Verstappen Nederlander kruipt voor het eerst in 2020 achter het stuur