© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas geeft toe: 'Max Verstappen was gewoon te snel'

30 okt. 2017 10:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Na de zomerstop worstelde Valtteri Bottas enorm met de WO8 en werd het verschil met zijn teamgenoot Hamilton groter en groter. In Mexico reed hij een goede race maar moest hij flink toegeven op Max Verstappen.

Valtteri Bottas vindt Hamilton de terechte kampioen

Valtteri Bottas begon vanaf P4 aan de Grote Prijs van Mexico. Zijn start was redelijk maar hij profiteerde vooral van de chaos rondom Vettel en Hamilton. Hierdoor schoof hij op naar de tweede plek achter onze landgenoot.

Bottas reed goede rondetijden maar Verstappen was simpelweg steeds sneller. Hierdoor bedroeg het onderlinge verschil uiteindelijk zowat 20 seconden, een ongekend staaltje van machtsvertoon.

Na afloop liet Bottas dan ook weten dat hij geen antwoord had op de sterk rijdende Verstappen.

"Het is lekker om weer op het podium te staan. We hebben het maximale uit de auto gehaald maar we hadden gewoon niet de snelheid om Max aan te vallen. Dat is inderdaad wel balen."

"Bij de start ging het voor mij mis met Lewis en Sebastian, ik kwam er gelukkig goed doorheen. Daarna probeerde ik Max bij te halen maar dat ging gewoon niet. We hebben daarna de remmen, de motor etc proberen te managen, dat kostte ons wat snelheid maar we hadden vandaag ook niet de snelheid om de race te winnen."

Bottas had gehoopt dit jaar al de strijd met Hamilton aan te kunnen voor de titelstrijd. Zo ver kwam het geen moment. Volgens Bottas is Hamilton dan ook de terechte kampioen.

"Ik kende Lewis niet echt maar wist natuurlijk wel dat hij een hele goede coureur is. Dat heeft hij dit jaar opnieuw bevestigd. Hij heeft enorm veel talent maar werkt ook ontzettend hard en verdient deze titel dan ook."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen