Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas geeft zich nog niet gewonnen: “Doel is om puntenkloof te verkleinen”

Valtteri Bottas begon het Formule 1-seizoen uitstekend, maar kende een aantal mindere optredens. In Oostenrijk wist hij weer enkele punten in te lopen op teamgenoot Lewis Hamilton. De Fin geeft zich dan ook nog niet gewonnen.

Bottas Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas begon het seizoen met een metamorfose - met stoere baard en vol nieuwe energie stond Bottas 2.0 aan de start. Nu het seizoen negen races onderweg is, zijn de titelkansen van de Fin al flink geslonken. Het gat van 31 punten ten opzichte van Lewis Hamilton is overbrugbaar, maar de Brit voerde in de afgelopen vijf races vaker de boventoon dan andersom.

In Oostenrijk finishte Bottas voor Hamilton en het geloof in de titel is er nog altijd. "Het positieve was dit ik op het podium finishte, en zo kon ik een aantal punten op Lewis inlopen. Momenteel sta ik tweede, maar mijn doel is om mijn achterstand te verkleinen en dat is de afgelopen race gelukt. Natuurlijk wilde ik graag op een hogere trede op het podium staan, maar het had ook aanzienlijk slechter uit kunnen pakken."

Hamilton eindigde de race slechts als vijfde, mede door een neuswissel. Bottas zijn derde positie kwam in de slotronden nog onder druk te staan van Vettel, die aan kwam stormen op nieuwe, zachte banden. De Duitser finishte uiteindelijk zes tienden achter de Mercedes-coureur. “Als de race net iets langer was geweest, dan zou ik moeite hebben gehad om Vettel achter me te houden. Hij was gewoonweg sneller. Echter calculeerden wij onze strategie op 71 ronden en we lagen op het einde van de race voor hem”, concludeert Bottas droogjes.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken