Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Bottas geeft zwarte overall de schuld van drie kilo gewichtsverlies

Tijdens de Grand Prix van Spanje klaagde Valtteri Bottas via de boordradio over zijn zwarte overall. Bottas kreeg het namelijk onwijs warm in de cockpit en dat lag mede aan de kleur van de overall volgens de Fin.

Bottas Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na afloop van de race liet Valtteri Bottas tegenover onder andere RacingNews365 weten dat hij zo'n drie kilo aan gewicht had verloren tijdens de race op het circuit van Barcelona. "Het was erg warm in de wagen, warmer dan voorheen. We hebben natuurlijk de kleur van onze overall moeten veranderen en het is algemeen bekend dat de zwarte kleur de warmte van de zon absorbeert."

"Ik weet echter niet hoeveel het nu scheelt in cijfers, maar ten opzichte van vorig jaar is het nu duidelijk warmer in de cockpit. Daarnaast zijn de overalls van dit jaar ook nog wat dikker, wat ook geldt voor het ondergoed dat we aan hebben. Al bij al zorgt dat voor de extra warmte en daardoor verloor ik tijdens de race zo'n drie kilo aan lichaamsgewicht."

Bottas gaat er vanuit dat de witte kleding van vorig jaar voor minder gewichtsverlies zou hebben gezorgd. "Tijdens een warme race zoals vandaag, zou de witte kleding wat cooler aanvoelen qua temperatuur en dat is belangrijk. Wanneer je namelijk drie kilo verliest, kom je op het punt dat het ten koste gaat van je prestaties. Ik weet dat ik een van de fitste, zo niet de fitste F1-coureur ben en ik het dus kan hebben, maar het is niet prettig om het zo warm te hebben en er zijn altijd dingen die we kunnen verbeteren."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië