Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas geeft zwarte overall de schuld van drie kilo gewichtsverlies

Tijdens de Grand Prix van Spanje klaagde Valtteri Bottas via de boordradio over zijn zwarte overall. Bottas kreeg het namelijk onwijs warm in de cockpit en dat lag mede aan de kleur van de overall volgens de Fin.

Bottas Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na afloop van de race liet Valtteri Bottas tegenover onder andere RacingNews365 weten dat hij zo'n drie kilo aan gewicht had verloren tijdens de race op het circuit van Barcelona. "Het was erg warm in de wagen, warmer dan voorheen. We hebben natuurlijk de kleur van onze overall moeten veranderen en het is algemeen bekend dat de zwarte kleur de warmte van de zon absorbeert."

"Ik weet echter niet hoeveel het nu scheelt in cijfers, maar ten opzichte van vorig jaar is het nu duidelijk warmer in de cockpit. Daarnaast zijn de overalls van dit jaar ook nog wat dikker, wat ook geldt voor het ondergoed dat we aan hebben. Al bij al zorgt dat voor de extra warmte en daardoor verloor ik tijdens de race zo'n drie kilo aan lichaamsgewicht."

Bottas gaat er vanuit dat de witte kleding van vorig jaar voor minder gewichtsverlies zou hebben gezorgd. "Tijdens een warme race zoals vandaag, zou de witte kleding wat cooler aanvoelen qua temperatuur en dat is belangrijk. Wanneer je namelijk drie kilo verliest, kom je op het punt dat het ten koste gaat van je prestaties. Ik weet dat ik een van de fitste, zo niet de fitste F1-coureur ben en ik het dus kan hebben, maar het is niet prettig om het zo warm te hebben en er zijn altijd dingen die we kunnen verbeteren."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Formule 1 GP Spanje 2020 RN365 Nieuwsdossier

34 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez