© Sky Sports F1

Nieuwsoverzicht

Bottas: 'Geen idee hoe goed we in kwalificaties zijn'

12 mrt. 2018 11:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Dat de racepace van de nieuwe Mercedes Formule 1-bolide goed is, is duidelijk. Hoe goed de auto in kwalificatie-trim is, weet Mercedes echter nog niet. Dat stelt Valtteri Bottas.

Mercedes-coureur vertrouwt op goede basis van de W09

Over een kleine twee weken gaat in Australië het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Valtteri Bottas heeft na afloop van de wintertest alle vertrouwen in de racepace van de Mercedes W09. Hoe goed de auto over één vliegende kwalificatieronde is, is ook voor Mercedes nog niet duidelijk, zo wordt Valtteri Bottas geciteerd door Autosport.

"Voor ons is het nog compleet onduidelijk hoe goed we over één ronde zijn, maar daar komen we over een paar weken ongetwijfeld achter."

Als straks alles optimaal en enkel voor kwalificatie staat afgesteld, zullen we zien hoe snel de nieuwe Mercedes-bolide werkelijk is."

Mercedes had natuurlijk achter het ware potentieel van de W09 kunnen komen als ze in Barcelona kwalificatiesimulaties hadden ingepland. Volgens Bottas was dit echter niet noodzakelijk voor de Duitse constructeur.

"Gedurende de winter hebben we ingezet op het rijden van zovel mogelijk meters. Daarbij keken we vooral naar onszelf en niet naar de tijdenlijst."

"We hoefden voor ons gevoel niet tot het gaatje te gaan. We vertrouwen erop dat het met de snelheid in kwalificatie wel goed zit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen