Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas 'Geen idee waar we staan'

Valtteri Bottas moet nog zien wat komend seizoen hem gaat brengen. Waar hij voortdurend roept dat 2018 op sportief gebied voor hem een veel beter seizoen moet worden dan 2017, geeft hij nu ook te kennen dat hij niet weet waar Mercedes als team zal staan.

Valtteri Bottas begint bij Mercedes aan zijn tweede dienstjaar, nadat hij in 2017 worstelde met de W08, door het team al snel getypeerd als een 'diva'. De nieuwe wagen moet in dat opzicht wat gewilliger worden. Of dat daadwerkelijk het geval zal zijn, durft Bottas nu nog niet te stellen. "Natuurlijk begin je elk nieuw seizoen met een hoop vraagtekens. Zo hebben we nu nog geen idee waar we zullen staan als het op performance aankomt. Maar daar zit hem juist een groot deel van de spanning in en ik weet dat het aan de inzet van het team niet zal liggen."

Bottas

Ik wil alle kansen met beide handen aanpakken

Bottas moest het vorig jaar vanwege zijn late aantreden binnen het team doen met een auto die al helemaal 'af' was. In de W09 daarentegen zal input van de Fin verwerkt zijn en daar hoopt hij een groot voordeel uit te halen. "Ik ben nu natuurlijk veel nauwer betrokken geweest bij de ontwikkeling van de auto en heb kunnen zien hoeveel bloed, zweet en tranen dat gekost heeft. Ik kijk er naar uit de nieuwe auto uit te proberen op het circuit. Iedereen begint weer met een schone lei en nieuwe kansen zullen zich aandienen. Ik zal ze met beide handen aanpakken."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden