© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas 'Geen idee waar we staan'

23 jan. 2018 11:47 Jan van der Burgt 0 reacties
Valtteri Bottas moet nog zien wat komend seizoen hem gaat brengen. Waar hij voortdurend roept dat 2018 op sportief gebied voor hem een veel beter seizoen moet worden dan 2017, geeft hij nu ook te kennen dat hij niet weet waar Mercedes als team zal staan.

Valtteri Bottas begint bij Mercedes aan zijn tweede dienstjaar, nadat hij in 2017 worstelde met de W08, door het team al snel getypeerd als een 'diva'. De nieuwe wagen moet in dat opzicht wat gewilliger worden. Of dat daadwerkelijk het geval zal zijn, durft Bottas nu nog niet te stellen.

"Natuurlijk begin je elk nieuw seizoen met een hoop vraagtekens. Zo hebben we nu nog geen idee waar we zullen staan als het op performance aankomt. Maar daar zit hem juist een groot deel van de spanning in en ik weet dat het aan de inzet van het team niet zal liggen."

Ik wil alle kansen met beide handen aanpakken
Bottas

Bottas moest het vorig jaar vanwege zijn late aantreden binnen het team doen met een auto die al helemaal 'af' was. In de W09 daarentegen zal input van de Fin verwerkt zijn en daar hoopt hij een groot voordeel uit te halen.

"Ik ben nu natuurlijk veel nauwer betrokken geweest bij de ontwikkeling van de auto en heb kunnen zien hoeveel bloed, zweet en tranen dat gekost heeft. Ik kijk er naar uit de nieuwe auto uit te proberen op het circuit. Iedereen begint weer met een schone lei en nieuwe kansen zullen zich aandienen. Ik zal ze met beide handen aanpakken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen