© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Bottas geniet van eerste meters met nieuwe Mercedes-bolide

22 feb. 2018 14:10 Jan van der Burgt 0 reacties
Valtteri Bottas mocht op donderdagmorgen voor het eerst de nieuwe gepresenteerde W09 aan de tand voelen. De Fin spreekt na afloop van een 'goed gevoel'.

Bottas wil constanter presteren in 2018

Enkele uren voordat de Mercedes W09 officieel werd gepresenteerd, stuurde Valtteri Bottas de wagen voor het eerst het circuit op. En dat onder typische Engelse omstandigheden.

"De omstandigheden waren zoals je ze mag verwachten in deze tijd van het jaar, maar alles aan de auto werkte goed", zo meldt Bottas tijdens de officiële onthulling.

"Het was heel speciaal om voor de eerste keer met de nieuwe auto te rijden. Ik weet hoeveel werk erin is gegaan en het is gewoon geweldig als alles dan samen komt tot één geheel."

Over de persoonlijke doelen voor 2018 is Bottas duidelijk. Het moet beter gaan dan vorig jaar: "Ik wil net als het team op elk circuit constant en goed presteren en mijn hoogst mogelijke niveau halen."

omdat voor elkaar te krijgen weet Bottas dat hij de fouten die hij vorig jaar nog maakte nu achterwege moet laten: "Ik heb vorig jaar veel geleerd. Voor dit jaar is het mijn doel die geleerde lessen in de praktijk te brengen."

Maar net als Bottas zelf, moet ook Mercedes zich op enkele punten zien te verbeteren, zo weet de Fin.

"We hebben hard er hard aan aan de zwakke punten van de auto, die er op enkele specifieke circuits voor zorgden dat we daar het tempo niet hadden. Het wordt een interessant jaar, maar het begin is er."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen