Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas glundert na verslaan Russell: "Daar ga ik het met Wolff over hebben"

Valtteri Bottas is zeer goed begonnen aan zijn nieuwe Formule 1-avontuur bij Alfa Romeo. Tijdens zijn eerste kwalificatie finishte hij zelf hoger dan zijn vervanger bij Mercedes en op zondag staat hij naast Lewis Hamilton op de grid.

Valtteri Bottas moest vorig jaar het Mercedes-schip verlaten. Hij werd vervangen door George Russell en zelf vond hij een stoeltje bij Alfa Romeo. In 2021 reed Alfa nog ver achteraan, maar de Fin zorgde tijdens zijn eerste kwalificatie voor het team voor een daverende verrassing door zich als zesde te kwalificeren. Daarmee staat hij op zondag naast Lewis Hamilton op de grid en drie plekken voor zijn Mercedes-vervanger Russell. Daar kan hij wel van genieten. "Het is best cool dat Lewis en ik weer zij aan zij staan. Als iemand me dat had verteld, dan had ik daar meteen voor getekend!"

Bottas gaat Toto bellen

Bottas is na afloop van de kwalificatie logischerwijs een tevreden man. "Dit is pas het begin, het startpunt van ons avontuur. Nu moeten we ervoor zorgen dat we progressie boeken en niet terrein verliezen. Het is echt geweldig", aldus de Fin, die Russell versloeg. "Dat is best wel cool", glundert hij. Gevraagd of hij Toto al aan zijn mouw heeft getrokken, grapt Bottas meteen. "Nog niet, want ik heb mijn telefoon na de kwalificatie nog niet gehad. Ik ga het er straks wel met hem over hebben", lacht hij.

102 keer op rij

Bottas zijn zesde plek in de kwalificatie betekent dat hij een imposante reeks een vervolg gaf. Het is namelijk de 102e keer op rij dat hij Q3 haalt. Logischerwijs zorgt het voor een glimlach op zijn gezicht. "Vanochtend zei ik: het is tijd voor nummer 102. Dus ja, dat is mooi." "Het was de eerste sessie voor Alfa Romeo, dus we moesten nog een indruk krijgen van waar we stonden. Het maakt me blij en het geeft me veel hoop. Het was een kleine verrassing dat we als zesde eindigde", zo sluit de Fin af. "Op zondag kunnen we behalve met Red Bull en Ferrari met iedereen het gevecht aan gaan, daar ben ik van overtuigd."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"