Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas haalt schouders op na spin in pitstraat: "Een normale fout"

Niemand zal Valtteri Bottas deze vrijdag herinneren voor zijn spectaculaire prestaties tijdens de training, maar vooral vanwege zijn bijzondere spin in de pitstraat. De Fin wil er echter niet al te lang bij stil staan en noemt het een normale fout waar hij geen straf of reprimande voor denkt te krijgen.

Bottas Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas zette zichzelf voor schut door in de tweede vrije training te spinnen in de pitstraat. Voordat hij zich bij de stewards moest melden haalde hij er in gesprek met Sky Sports zijn schouders over op.

"Ja, ik spinde. We probeerden wat anders bij het wegrijden uit de pitbox. Er waren wat variabelen die anders waren dan normaal qua wheelspin, dus daarom spinde ik", zegt hij met een glimlach. "Ik zou verrast zijn als ik een straf krijg. Het is een normale fout, het kan gebeuren."

Verder was hij redelijk tevreden met het verloop van zijn trainingsdag, ondanks de twaalfde plaats die aan het einde van de tweede training voor zijn naam stond. Hij was acht tienden langzamer dan de snelste man van de dag: Max Verstappen.

"In de eerste training voelde het beter aan. In de tweede oefensessie deed ik maar een run met weinig brandstof aan boord en die was wat rommelig. Daarom is mijn rondetijd die op het scorebord staat niet geweldig. Maar vandaag focuste we ons vooral op de longruns en dat hebben we best goed gedaan. Hopelijk hebben we daar op zondag profijt van."

Gaat hij op weg naar de kwalificatie nog veel dingen veranderen aan zijn set-up? "Misschien. Ik denk dat Lewis een hele andere set-up heeft dan ik op dit moment. We gaan zeker te weten kijken of we daar de beste dingen van over kunnen nemen", aldus de Fin

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend