Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Bottas haalt schouders op nadat hij bijna een WK-punt van Hamilton afsnoepte

Het was een opvallende actie van Mercedes vlak voor het einde van de race tijdens de Grand Prix van Nederland. Het Duitse team haalde Valtteri Bottas enkele ronden voor het einde binnen om vers rubber onder zijn Mercedes-bolide te zetten. De Fin reed daarna direct de snelste ronde van de race, waardoor het er even op leek dat Lewis Hamilton een duur punt in de strijd om de wereldtitel zou verliezen. Toch maakte Bottas zich op geen enkel moment zorgen over zijn snelle ronde.

Bottas Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Enkele ronden voor het einde van de Grand Prix van Nederland, snoepte Valtteri Bottas de snelste ronde af van teamgenoot Lewis Hamilton. Dat zou de Brit een punt hebben gekost in de strijd om de wereldtitel, aangezien Hamilton op dat moment de snelste ronde van de race in handen had. Een opvallende actie van Mercedes, dat even later Hamilton binnen haalde om ook de zevenvoudig wereldkampioen een ander setje banden mee te geven. Daarmee reed Hamilton uiteindelijk in de laatste ronde van de race alsnog de snelste ronde van de wedstrijd en volgens Bottas was dat ook altijd de intentie van Mercedes.

"We hadden een grote voorsprong op de nummer vier in de race, dus daardoor kon ik eenvoudig een pitstop maken zonder dat dit me een plek zou kosten. Het was daarom in verband met de veiligheid ook een goed idee om een extra pitstop in te lasten om een ander setje banden onder de wagen te schroeven", spreekt Bottas zich nuchter uit over de vrij opmerkelijke actie van zijn team tegenover onder andere RacingNews365. "Ik dacht zelf wel dat ik voor de snelste ronde kon gaan en daardoor pushte ik in de eerste en tweede sector van mijn snelle ronde."

"Daarna vroeg het team me om langzamer te gaan en dat heb ik ook gedaan in de derde sector. Lewis heeft het punt namelijk veel harder nodig dan ik. Doordat ik naar binnen ging, kwam er ook een gat voor Lewis om naar binnen te gaan en zodoende kon hij in de laatste ronde nog de snelste ronde van de race rijden", aldus Bottas die nogmaals wil verduidelijken dat er geen drama aan de gang was tijdens het moment.

"Het gaat erom dat we als team zijnde zoveel mogelijk punten pakken en Lewis is daarnaast in de strijd om de wereldtitel. We wisten dat Hamilton nog sneller zou gaan dan mijn tijd."

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull