Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bottas had angst voor een ontknoping à la Verstappen vs. Hamilton

Valtteri Bottas was even bang dat de GP van Abu Dhabi dit jaar een soortgelijke ontknoping zou hebben zoals in 2021 het geval was. In de laatste ronden kon het voor Alfa Romeo namelijk nog alle kanten op vallen in strijd om de zesde plek in het kampioenschap met Aston Martin. De voormalig Mercedes-coureur kon alleen maar denken aan het slot van de race een jaar eerder, toen Max Verstappen in de laatste ronde van Lewis Hamilton won.

Het was in Abu Dhabi ongelooflijk spannend in de strijd tussen Alfa Romeo en Aston Martin. De strijd om de zesde plek in het kampioenschap ging door tot aan de finishlijn, waarbij Alfa Romeo uiteindelijk aan het langste eind trok. De twee Formule 1-teams eindigden allebei op 55 punten, maar met hogere finishes was de zesde plek voor de Zwitserse renstal. Valtteri Bottas speelde hier een belangrijke rol in gedurende het seizoen, maar op Yas Marina kon hij weinig veranderen aan de situatie. Bottas en teamgenoot Guanyu Zhou reden buiten de punten, terwijl Aston Martin met twee coureurs in de punten reed. De Finse coureur kreeg direct flashbacks naar een jaar eerder in Abu Dhabi, toen hij eveneens geen rol kon spelen in de uitkomst van de laatste race.

Bottas: "Doe me dit niet weer aan Abu Dhabi"

De toen nog Mercedes-coureur zag in de slotrace van 2021 hoe de wereldtitel niet naar teamgenoot Lewis Hamilton ging, maar naar Max Verstappen. Een jaar later was het weer een heftige race voor Bottas. "Het was zenuwslopend toen we na de finish moesten wachten op de resultaten", zo vertelt hij aan de media. "Doe me dit niet weer aan Abu Dhabi", riep Bottas zelfs op de radio toen hij over de streep was, maar nog moest wachten op de definitieve uitslag. "Ik had een déjà vu naar vorig jaar, toen alles ineens veranderde in de laatste ronde. Nu ging het gelukkig goed", lacht hij. Ondanks pogingen van Lance Stroll en Sebastian Vettel om nog extra punten te scoren, won Alfa Romeo de tweestrijd en dus een flinke lading aan extra prijzengeld. "Dat is groots voor het team. Als je naar de afgelopen twee jaar kijkt, dan is het een grote stap. Dat prijzengeld gaat ons helpen, dus ik ben er blij mee."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi